ΤΟΠΙΚΑ

Συμμορφώθηκε προς τας υποδείξεις…

συμμορφώθηκε-προς-τας-υποδείξεις-571252

Σε πλήρη συμμόρφωση προς τις εντολές της Διευθύνουσας Υπηρεσίας του έργου, δηλαδή της ΔΕΥΑΜΒ, προχώρησε από χθες το μεσημέρι η ανάδοχος εταιρεία, που έχει αρχίσει από τις αρχές της εβδομάδος την κατασκευή των έργων αποχέτευσης στην Αγριά.

Η κατασκευαστική εταιρεία από τις Σέρρες η οποία άρχισε την τοποθέτηση των αγωγών αποχέτευσης στους δύο κάθετους δρόμους, Σεϊτανίδη και Παπαποστόλου, από το ύψος της 28ης Οκτωβρίου μέχρι και την παραλία, από το πρωί της περασμένης Τρίτης είχε δεχθεί, λίγο πριν τις 10 το πρωί, έγγραφο της ΔΕΥΑΜΒ και της ομάδας επίβλεψης του έργου από στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης, τα οποία μία ώρα νωρίτερα είχαν κάνει αυτοψία για την πορεία εκτέλεσης των έργων και είχαν διαπιστώσει ότι τα συνεργεία της εταιρείας, μετά από εντολή του εργοταξιάρχη και κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και των όσων προβλέπονται από τις πρακτικές κατασκευής των έργων οδοποιίας, είχαν χρησιμοποιήσει υλικά εκσκαφής αντί για θραυστά αδρανή υλικά (τρία άλφα).

Ειδικότερα το έγγραφο της υπηρεσίας που είχε την υπογραφή του Γενικού Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Δημ. Οικονομίδης σημείωνε χαρακτηριστικά τα εξής: «… διαπιστώθηκε ότι η επίχωση του σκάμματος του αγωγού ακαθάρτων δεν έγινε με εγκεκριμένα από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία αδρανή υλικά. Καλείστε σαν ανάδοχος του έργου να απομακρύνετε από το όρυγμα τα υλικά αυτά και να τα επιχωματώσετε με αδρανή υλικά που έχουν εγκριθεί (θραυστά υλικά λατομείου)».

Στο έγγραφο η ΔΕΥΑΜΒ έδινε στην ανάδοχο εταιρεία προθεσμία τριών ημερών, μέχρι χθες το μεσημέρι, για την αποκατάσταση των δύο οδών, κάτι που έγινε χθες το μεσημέρι.

Η επίβλεψη του έργου θα γίνει με κάθε επιμέλεια από την υπηρεσία μας και οι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι το έργο θα γίνει με τον πλέον άρτιο τρόπο και με όλα όσα προβλέπει η μελέτη, είπε χθες μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Διευθυντής Μελετών της ΔΕΥΑΜΒ κ. Σταύρος Τζίνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΥΑΜΒ κινήθηκε οκτώ ώρες νωρίτερα από τη στιγμή που εκδηλώθηκαν ενστάσεις προς τους υπεύθυνους του έργου από το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου και πρώην Αντιδήμαρχο Αγριάς Χαρ. Ζάχο που εκλέγεται στην περιοχή και ο οποίος, αφού φωτογράφισε τα συνεργεία που έκαναν την επιχωμάτωση του συνεργείου με τα προϊόντα εκσκαφής, ενημέρωσε τηλεφωνικά για τα τεκταινόμενα τον Αντιπρόεδρο και με διευρυμένες εκτελεστικές αρμοδιότητες του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ κ. Λεωνίδα Μαυρογιάννη, που με τη σειρά του ενημέρωσε τα διευθυντικά στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Αποχέτευσης τα οποία ωστόσο είχαν αντιδράσει έγκαιρα από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας.

Η ποιότητα του έργου θα εφαρμοστεί πιστά και δεν θα βάλω τίποτα πάνω από αυτή είπε χθες μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Τζίνης. Με ενδιαφέρει, όπως τόνισε, το έργο να γίνει με τις προδιαγραφές της μελέτης. Δεν ρισκάρω οτιδήποτε για την καλή κατασκευή του από τη στιγμή που ως Διευθύνουσα Υπηρεσία θα δεχθώ δύο – τρεις ελέγχους από τον ΕΣΠΕΛ όσον αφορά την καλή εκτέλεσή του και άλλους τόσους από τον ΕΔΕΛ, όσον αφορά τα οικονομικά του στοιχεία.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου