ΤΟΠΙΚΑ

Ανανεώνει τον στόλο της η ΔΕΥΑΜΒ

ανανεώνει-τον-στόλο-της-η-δευαμβ-571127

Παραλήφθηκαν χθες δύο καινούργια ημιφορτηγά, που θα κάνουν… test drive στις πηγές Μάνα, όπου πρόσφατα σημειώθηκαν κατολισθήσεις – Προγραμματισμός 50 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού

Στη δύναμη της ΔΕΥΑΜΒ εντάχθηκαν από χθες δύο ολοκαίνουργια ημιφορτηγά αυτοκίνητα 4Χ4, τα οποία θα χρησιμοποιούνται κυρίως για τις ανάγκες μετάβασης του προσωπικού σε δύσβατες περιοχές στα χωριά του ενιαίου Δήμου Βόλου για τον έλεγχο των πηγών. Τα δύο αυτοκίνητα θα αντικαταστήσουν αντίστοιχα παλιά οχήματα και διασφαλίζουν την ασφαλή και ταχεία μετάβαση του προσωπικού με στόχο την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των αναγκών της επιχείρησης.

Χθες το μεσημέρι, τα δύο οχήματα παρέλαβαν στο αμαξοστάσιο της ΔΕΥΑΜΒ ο πρόεδρος της επιχείρησης Στέργιος Παπαευσταθίου, ο αντιπρόεδρος Απ. Τσακανίκας και ο διευθυντής λειτουργίας και συντήρησης υποδομών της ΔΕΥΑΜΒ Μιλτ. Φαναριώτης.

Τα κλειδιά των ολοκαίνουργιων οχημάτων παρέδωσε η αντιπρόσωπος της Mitsubishi στον Βόλο κ. Λητώ Μάτσικα, που η εταιρεία της αναδείχθηκε μειοδότρια σε διαγωνισμό που έκανε η ΔΕΥΑΜΒ για την προμήθεια των δύο οχημάτων. Σύμφωνα με την κ. Μάτσικα πρόκειται για δύο ημιφορτηγά 4Χ4 των 2.500 κυβικών, τελευταίας και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, με πενταετή εγγύηση, που προορίζονται για τη χρήση που τα χρειάζεται η ΔΕΥΑΜΒ, «να είναι σκληροτράχηλα εκτός δρόμου και ταυτόχρονα να δουλεύουν άνετα και μέσα στην πόλη», όπως σημείωσε η κ. Μάτσικα.

Η αγορά των δύο οχημάτων κόστισε 53.000 ευρώ και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιο Παπαευσταθίου το κόστος τους καλύφθηκε από ιδίους πόρους. «Πρόκειται για οχήματα τελευταίας τεχνολογίας, που θα αντικαταστήσουν παλαιότερα που κυκλοφορούν από τη δεκαετία του ’90. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική επένδυση στον τομέα της ασφάλειας, της ταχύτητας και της παροχής καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Τις επόμενες ημέρες θα παραλάβουμε άλλα δύο οχήματα, τύπου βαν, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του τομέα της ύδρευσης. Υπάρχει μάλιστα προβληματισμός και για τη σταδιακή αντικατάσταση του υπόλοιπου στόλου που είναι γηρασμένος. Αυτό σημαίνει ότι τα οχήματα χρειάζονται συνεχώς συντηρήσεις και επισκευές, ότι πολλές φορές δεν μπορούν να κινηθούν άμεσα. Με τα νέα οχήματα λύνονται τα χέρια μας», υπογράμμισε ο κ. Παπαευσταθίου.

Test drive… στις πηγές Μάνα

Οπως σημείωσε ο διευθυντής λειτουργίας και συντήρησης υποδομών της ΔΕΥΑΜΒ Μ. Φαναριώτης, από χθες τα οχήματα είναι υπηρεσιακώς μάχιμα. Μάλιστα σήμερα θα «δοκιμαστούν» στο πρώτο τους δρομολόγιο στις πηγές Μάνα, όπου πριν από 20 ημέρες σημειώθηκε κατολίσθηση τμήματος κοντά στην πλατεία της πηγής, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν και να ξηλωθούν δύο αγωγοί ύδρευσης που τροφοδοτούσαν με πόσιμο νερό τη δεξαμενή Μάγγου. «Επισκευάσαμε τη βλάβη, αλλά το φαινόμενο εξελίσσεται και εμείς το παρακολουθούμε για να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη υδροδότηση της Μακρινίτσας», σημείωσε ο κ. Φαναριώτης.

Οι ζημιές από τη μεγάλη κατολίσθηση στις πηγές της Κουκουράβας έχουν σχεδόν επιδιορθωθεί και σύμφωνα με τον κ. Φαναριώτη ήδη το νερό διοχετεύεται στο υδραγωγείο του Βόλου στις ίδιες ποσότητες πριν την κατολίσθηση.

Προγραμματισμός 50 προσλήψεων

Σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ εγκρίθηκε προγραμματισμός 50 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες της επιχείρησης σε ορίζοντα τριετίας από το 2020 έως το 2023.

Στις 22 Μαρτίου η ΔΕΥΑΜΒ παρέλαβε έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών βάσει του οποίου καλούνταν έως και χθες να αποστείλει τον στρατηγικό προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της.

Σύμφωνα με αυτόν προβλέπονται 47 προσλήψεις μέσα στο 2020 (14 εργατών, 1 εργοδηγού, 2 πρακτικών μηχανικών, 2 ηλεκτροσυγκολλητών, 12 υδραυλικών, 1 ηλεκτρολόγου, 1 εργοδηγού δομικών έργων, 2 πολιτικών μηχανικών, 1 ηλεκτρολόγου μηχανικού, 2 μηχανολόγων μηχανικών Τ.Ε., 4 διοικητικού προσωπικού, 1 οικονομίας διοίκησης, 1 ηλεκτρολόγου μηχανικού Π.Ε., 1 μηχανολόγου μηχανικών Π.Ε., ενός βιολόγου και ενός πολιτικού μηχανικού Π.Ε.) και για το 2021 τρεις προσλήψεις (1 πολιτικού μηχανικού ΤΕ, 1 πολιτικού μηχανικού ΠΕ και ενός ηλεκτρολόγου μηχανικού ΠΕ).

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου