ΤΟΠΙΚΑ

Νεολαία Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά στοχοποιεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο

νεολαία-μαγνησίας-του-συριζα-η-κυβέρν-571091

Μετά τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης για την πρόσληψη των ειδικών φρουρών στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, από την Νομαρχιακή Επιτροπής Μαγνησίας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ΕΛΑΣ το απόγευμα της Δευτέρας 31/5 δημοσίευσε την προκήρυξη για την πρόσληψη των ειδικών φρουρών που θα στελεχώσουν την Ο.Π.Π.Ι., δηλαδή την πανεπιστημιακή αστυνομία. Πιο συγκεκριμένα, θα προσληφθούν άμεσα 400 ειδικοί φρουροί, ενώ σε βάθος χρόνου θα προσληφθούν άλλοι 600.

Η κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μια φορά στοχοποιεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και το παρουσιάζει ως ειδική ζώνη όπου κυριαρχούν η ανομία και η εγκληματικότητα. Όμως, όσο και να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της και να εμφανίζεται ως υπερασπιστής της ασφάλειας των φοιτητών/-τριών και της υπόλοιπης ακαδημαϊκής κοινότητας, δεν πείθει πλέον κανέναν. Η ΝΔ και συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως τότε υπουργός της, ήταν αυτοί που απέλυσαν τους φύλακες των ιδρυμάτων το 2013. Την ίδια στιγμή, συμβαίνουν εν ψυχρώ δολοφονίες, όπως στη Βάρη και τα Σεπόλια, και παρατηρείται αύξηση της εγκληματικότητας ως απόρροια της κοινωνικής κρίσης.

Η κυβέρνηση αντί να έρθει αντιμέτωπη με τις ευθύνες της, εθελοτυφλεί και ενδιαφέρεται μόνο να κυνηγήσει τους/τις φοιτητές/-τριες, τους/τις εργαζόμενους/-ες, τους/τις καθηγητές/-τριες που αγωνίζονται κόντρα στη νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και που πέτυχαν να αποσοβήσουν την είσοδο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια στις 15 Απρίλη.

Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ποιος θα είναι ο ρόλος των ειδικών φρουρών που θα στελεχώσουν την Ο.Π.Π.Ι. Η καταστολή κάθε συλλογικής διαδικασίας και διεκδίκησης θα αποτελεί την νέα κανονικότητα της πανεπιστημιακής ζωής. Κάτι που αναδύεται ως αναγκαιότητα για την προώθηση της κυβερνητικής αντεκπαιδευτικής πολιτικής. Με την επιβολή του αστυνομικού γκλοπ, η κυβέρνηση της ΝΔ επιθυμεί να χειραγωγήσει τη γνώση και να δημιουργήσει το μοντέλο του/της πειθήνιου/-ας, υποταγμένου/ης φοιτητή/-τριας.

Θα μας βρουν απέναντί τους! Ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη δε θα εφαρμοστεί!

Οι πανεκπαιδευτικοί αγώνες θα ανατρέψουν τα αυταρχικά κυβερνητικά σχέδια!

Θέλουμε σχολές ανοιχτές για την ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι για την αστυνομία!

Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το Δημόσιο, Δωρεάν και Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου