ΤΟΠΙΚΑ

ΟΧΙ ψήφισαν στην πρόταση Μάνεση

οχι-ψήφισαν-στην-πρόταση-μάνεση-4489

Σθεναρό το ΟΧΙ των Χαλυβουργών Θεσσαλίας στην πρόταση Μάνεση για παράταση της επιχειρησιακής σύμβασης και των μειωμένων αποδοχών κατά 18% για το δίμηνο Μαρτίου- Απριλίου.

Χθες σε ψηφοφορία που διεξήχθη μετά από μία ιδιαίτερα μαζική συνέλευση σε σύνολο 291 εργαζομένων που ψήφισαν, 148 εργαζόμενοι τάχθηκε κατά και ψήφισαν ΟΧΙ στην πρόταση Μάνεση, 137 ψήφισαν ΝΑΙ ενώ επίσης βρέθηκαν 5 λευκά και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δείχνει ότι οι εργαζόμενοι είναι διχασμένοι αλλά και ιδιαίτερα προβληματισμένοι κυρίως για το μέλλον της εταιρείας ενώ αυτό που φαίνεται ότι «βάρυνε» περισσότερο την απόφασή τους σύμφωνα και με το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στη συνέλευση είναι ότι δεν υπάρχουν όπως τονίστηκε διαβεβαιώσεις εκ μέρους της επιχείρησης ότι μετά το πέρας του διμήνου οι αποδοχές θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα.

Και η χθεσινή συνέλευση που έγινε στο ΕΚΒ και ήταν μία από τις μαζικότερες των τελευταίων μηνών ενώ το παρόν έδωσαν οι βουλευτές Μαγνησίας Αλ. Μεικόπουλος και Μαρ. Χρυσοβελώνη.

Ο κ. Μεικόπουλος δήλωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και επέκρινε την στάση της εταιρείας που ζητά νέες θυσίες από το προσωπικό ενώ η κ. Χρυσοβελώνη που απέστειλε επιστολή προς την εταιρεία κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότιαρνείται να προβεί στη μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, το υψηλό κόστος της οποίας αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τον κλάδο της χαλυβουργίας, με αποδέκτες τους ήδη πληττόμενους από τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια εργαζόμενους και ζήτησε να μπεί ένα τέλος στον εμπαιγμό του Ελληνικού λαού.

Οι εργαζόμενοι μάλιστα για μία ακόμη φορά έδειξαν να δυσφορούν από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν ότι μπορεί και να υπάρξει απόφαση αναστολής λειτουργίας των μονάδων στο Βόλο, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να μπαίνουν τέτοια διλήμματα όταν έρχεται η ώρα να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις. Επίσης φάνηκε ότι δεν επείσθησαν από τα επιχειρήματα που τέθηκαν ότι ενδεχομένως η εταιρεία να προβεί σε απολύσεις το επόμενο διάστημα προκειμένου να αντισταθμίσει το κόστος και το ερώτημα που έθεσαν είναι πως είναι δυνατόν με δύο μήνες παράταση που ζητά η Χαλυβουργία να πιστεύει κανείς ότι θα λυθεί το πρόβλημα και δεν θα επανέλθει μετά το πέρας του διμήνου, ζητώντας εκ νέου νέες ρυθμίσεις από τη στιγμή που θα έχει λήξει και η μετενέργεια των κλαδικών συμβάσεων.

Το σωματείο ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την εναλλακτική πρόταση που έκανε προς την εταιρεία να υπάρξει η παράταση των δύο μηνών και μέχρι τον Ιούνιο να καταβληθεί η διαφορά στις αποδοχές ως bonus και ότι η πλευρά της εταιρείας δεν την αποδέχτηκε παρ’ όλες τις κρούσεις που έγιναν μέχρι και χθες το μεσημέρι λίγο πριν από την συνέλευση.

Ο πρόεδρος των εργαζομένωνν Θ. Γκλαβίνης ζήτησε από τους εργαζόμενους να είναι συσπειρωμένοι στο σωματείο και ενωμένοι να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους χωρίς ωστόσο να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση και κάλεσε τους συναδέλφους του να τοποθετηθούν και να ψηφίσουν εάν αποδέχονται ή όχι την πρόταση της παράτασης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ήδη ενημερωθεί από χθες το απόγευμα η εταιρεία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ χθες το βράδυ ο κ. Μάνεσης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του προκειμένου να σταθμιστούν τα νέα δεδομένα και να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις της εταιρείας, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν πλέον ανοιχτά, όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου