ΤΟΠΙΚΑ

Τσικνοπέμπτη έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για 69 Σωματεία της Μαγνησίας

τσικνοπέμπτη-έξω-από-τα-γραφεία-του-συ-570188

Φέρετρα, κηδειόχαρτα με το μήνυμα: «Μας πεθάνατε πριν την ώρα μας», και μαύρα μπαλόνια… περιλαμβάνει η κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Αναψυκτηρίων, Μπαρ και Εστίασης Νομού Μαγνησίας, οι επαγγελματίες δίνουν ραντεβού στις 11:30 το πρωί της Τσικνοπέμπτης έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να διαμαρτυρηθούν για τα εξοντωτικά μέτρα εις βάρος της επιχειρηματικότητας και τα απανωτά λουκέτα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιάννη Γρηγορίου, έως και χθες το απόγευμα, 69 σωματεία έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση, προκειμένου όλοι μαζί να στείλουν ηχηρό μήνυμα «δεν αντέχουμε άλλο».

Όπως ανέφερε ο κ. Γρηγορίου, συνειδητά επιλέχθηκε καθημερινή για την κινητοποίηση. «Είναι τόσο πολύς ο κόσμος που θίγεται από τα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης, που δεν χρειαζόμαστε Κυριακές και αργίες για να γεμίσουμε την πλατεία Ελευθερίας. Είμαστε τόσο πολλοί οι θιγόμενοι που γεμίζουμε τρεις πλατείες Ελευθερίας, όχι μία», ανέφερε.

Ο ίδιος έδωσε το στίγμα της κινητοποίησης. Θα επιστρατευτεί φέρετρο που θα συμβολίζει το θάνατο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ενώ θα τοιχοκολληθούν κηδειόχαρτα με το μήνυμα: «Πεθάναμε πριν την ώρα μας».

Ο κ. Γρηγορίου θα πάρει δεκάδες λουκέτα και κλειδιά, όσα και τα λουκέτα που έχουν κλειδώσει στις επιχειρήσεις της πόλης και θα τα πετάξει στη μέση του δρόμου, μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα λουκέτα θα πέσουν στο δρόμο. Όπως το κράτος έχει βγάλει στο δρόμο τους επιχειρηματίες», τόνισε.

Την ερχόμενη εβδομάδα, θα δημιουργηθεί συντονιστικό των φορέων που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση, και το οποίο θα απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των κλάδων.

«Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ, διότι αυτό που συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδιανόητο. Η εχθρική λειτουργία του κράτους είναι καταστρεπτική για τον λαό και επικίνδυνη για τη χώρα. Δεν αντέχουμε άλλο… Όχι στα εξοντωτικά μέτρα, στη λεηλασία του λαού, στους πλειστηριασμούς, στην κοινωνική εξαθλίωση, στα ψέματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση- κάλεσμα του κ. Γρηγορίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου