ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτισσα «κατακτάει» το Μέγαρο

βολιώτισσα-κατακτάει-το-μέγαρο-570116

Η Βολιώτισσα Ελένη Τσιτσούλη ξεχωρίζει συνδυάζοντας μεταπτυχιακό στους υπολογιστές και τη μουσική

Αρωμα νέας μουσικής εποχής φέρνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια πολυτάλαντη νεαρή Βολιώτισσα, η οποία έχει δημιουργήσει ισχυρές γέφυρες ανάμεσα στη μουσική και την Πανεπιστημιακή μόρφωση, ανοίγοντας ουσιαστικά ένα νέο κεφάλαιο στη νέα μουσική σκηνή.

Η νεαρή Ελένη Τσιτσούλη, η οποία ξεχωρίζει σε όλα τα πεδία, κατακτά με σταθερά βήματα την ηλεκτρονική dance μουσική, δίνοντας ως Yalena, το προσωπικό της καλλιτεχνικό στίγμα. Αφιερωμένη στην σύγχρονη μουσική σκηνή είναι η πρωτότυπη μουσική βραδιά με τίτλο «In House» που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ, με την συμμετοχή της χαρισματικής Βολιώτισσας, η οποία, σημειωτέον, είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και συνεχίζει τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο τμήμα Πληροφορική Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου Πατρών, με λαμπρές προοπτικές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Γλυκερία Υδραίου

H 27χρονη Yalena (Ελένη Τσιτσούλη) γεννήθηκε στο Βόλο και βρίσκεται από το 2004 για σπουδές στην Πάτρα. Από νεαρή ηλικία εξέφρασε το καλλιτεχνικό της ταλέντο και την κλίση της στη μουσική, έχοντας κληρονομήσει τα καλλιτεχνικά γονίδια της μητέρας της.

Ακολουθώντας τα βήματα της μουσικού μητέρας της, Βούλας Τουλούδη, ασχολήθηκε από μικρή με τη μουσική μαθαίνοντας πιάνο και βιολοντσέλο. Η κλίση και η αγάπη της για το τραγούδι ήταν από τότε εμφανής και εξελίχθηκε σταδιακά, οδηγώντας την σε νέους μουσικούς δρόμους.

Με τη House/Dance μουσική ασχολείται ενεργά από το 2009. Εκτός των φωνητικών της, σε πολλά κομμάτια έχει και τη στιχουργική επιμέλεια. Επίσης, έχει κάνει πολλά live PA events με DJ set σε όλη την Ελλάδα. Εκτός της House μουσικής, ασχολείται και με την Pop/Rock/Alternative σκηνή, γράφοντας τραγούδια και συμμετέχοντας ως τραγουδίστρια στη νεοσύστατη ακουστική μπάντα “Morange” με έδρα την Πάτρα, με την οποία κάνει συχνά live εμφανίσεις.

Έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με γνωστούς παραγωγούς, όπως (με σειρά κυκλοφορίας): Ketjak feat. Yalena – «Love Chaser», Pink Noisy feat. Yalena – «Excuses», Dim Chord feat. Yalena – «Through the Night», Dim Chord feat. Yalena – «I’ll See it Through», Dim Chord feat. Yalena – «Get Better», Ketjak feat. Yalena – «Enjoy the Silence», Dim Chord & Nikko Sunset feat. Yalena – «What’s your secret», M.A.D feat. Yalena – «All I Need», Nikko Sunset feat. Yalena – «Nights», Roni Iron feat. Yalena – «Amame (Love Me)», Hector feat. Yalena – «It’s You Again», Vasscon + Overmute feat. Yalena – «No Need To Worry». Επίσης έχει συνεργαστεί με remixes από παραγωγούς όπως: V-Sag, Consoul Trainin, Ketjak, Christos Fourkis, Sunset Derek, M.A.D., Roni Iron, Dr.K & Nii κ.α.

To «Love Chaser» κυκλοφόρησε στη συλλογή του Πέτρου Κωστόπουλου «Sweat & Sweat 4» και το «Get Better (Roni Iron Dream of You remix)» κυκλοφόρησε στη συλλογή του Αλέξανδρου Χριστόπουλου «SUITE no.2012».

Ωριμο μουσικό ταλέντο

Η σχέση ζωής που ανέπτυξε από μικρή ηλικία με την μουσική, στηρίζεται σε στέρεες βάσεις, με αφετηρία το Βόλο «έζησα μια πολύ όμορφη παιδική και εφηβική ηλικία. Είναι η πατρίδα μου και τον νοσταλγώ συχνά. Λόγω της μητέρας μου βρέθηκα από πολύ μικρή στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου» ομολογεί η ίδια, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ανατρέχοντας στην αφετηρία της μουσικής της διαδρομής, αναφέρει μεταξύ άλλων «έκανα μαθήματα πιάνου και βιολοντσέλου, και συμμετείχα στη χορωδία του ΔΩΒ. Καταλύτης στην πορεία μου ήταν η εξαιρετικά ταλαντούχα μητέρα μου, η οποία μου μετέδωσε το «μικρόβιο» της μουσικής, όπως και ο κ. Μαραγκόπουλος ο οποίος στήριζε πάντα τα βήματά μου στο χώρο της μουσικής αλλά και γενικότερα.

Στην πορεία βρέθηκαν αρκετοί αξιόλογοι άνθρωποι, με τους οποίους συνεργάστηκα και τους ευχαριστώ πολύ. Δε θα μπορούσα όμως να μην αναφέρω, προσθέτει, τους φίλους μου στο Βόλο αλλά και στην Πάτρα, οι οποίοι με στηρίζουν από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με το χώρο της μουσικής».

Οι μελωδίες, οι ρυθμοί και οι ήχοι, δίνουν το στίγμα της καθημερινότητάς της και όπως επισημαίνει η ίδια «η μουσική με ολοκληρώνει σαν άτομο, είτε την ακούω, είτε γράφω, είτε ερμηνεύω. Το ότι έχω τη δυνατότητα αυτή μου την αγάπη για τη μουσική να τη μοιράζομαι με τον κόσμο, είναι υπέροχο συναίσθημα. Το τραγούδι με απελευθερώνει, με ταξιδεύει». Οι δημιουργίες της βρίσκονται ψηλά στις μουσικές προτιμήσεις του νεανικού κοινού και η ίδια έχει γίνει ευρέως γνωστή σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η νεαρή Βολιώτισσα με την συγκροτημένη προσωπικότητα και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο, έχει βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στη γνώση, τις Πανεπιστημιακές σπουδές, τις νέες τεχνολογίες και την τέχνη. «Στην Πάτρα, αναφέρει, ήρθα για σπουδές το 2004. Αποφοίτησα από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και συνεχίζω τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πρόγραμμα «Πληροφορική Επιστημών Ζωής»».

Με τους υπολογιστές ασχολείται από την ηλικία των 6 ετών, ενώ όπως εξηγεί η ίδια «και το πεδίο της πληροφορικής με ιντρίγκαρε από τότε. Αυτό που σπουδάζω το αγαπώ, αλλά η μουσική είναι το πάθος μου. Προσπαθώ να έχω σε ισορροπία μέσα μου την τεχνοκρατική και την καλλιτεχνική μου φύση! Δε θα ήθελα ποτέ να καταλήξω ένα μονόπλευρο άτομο. Μου αρέσει να ασχολούμαι με πολλά και φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους αντικείμενα».

Πολλά υποσχόμενη πορεία

Η Ελένη Τσιτσούλη μοιράζει τη ζωή της μεταξύ Πάτρας και Βόλου, γεμίζοντας, παράλληλα, καθημερινά την ψυχή της με όμορφες μουσικές εικόνες. « Στην Πάτρα, ομολογεί η Ελένη, έχω πλέον δημιουργήσει τον κύκλο μου, αλλά μου λείπουν πάντα τα άτομα που βρίσκονται μακριά μου. Μακροπρόθεσμα, υπογραμμίζει, θα ήθελα να γυρίσω στον Βόλο. Ίσως αυτό γίνει νωρίτερα από ότι το υπολογίζω, ίσως αργότερα, αλλά πιστεύω πως κάποια στιγμή θα γυρίσω. Ο Βόλος διαθέτει μια μαγεία που λίγες πόλεις έχουν.

Στο μεταξύ, στην παρούσα φάση ετοιμάζει ένα καινούριο House κομμάτι με τον Dim Chord, το οποίο θα κυκλοφορήσει και οπτικοποιημένο μέσα στον Δεκέμβριο. Παράλληλα πραγματοποιεί εμφανίσεις στην Πάτρα με την ακουστική της μπάντα, τους «Morange», με μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο.

«Με τους Morange ξεφεύγω από την House/Dance μουσική, καθώς διασκευάζουμε κομμάτια Rock, Pop, R’n’B και Latin, οι οποίες ήταν και οι αρχικές μου επιρροές στη μουσική, παρέα φυσικά με την κλασσική» αναφέρει στο σημείο αυτό η ταλαντούχα Βολιώτισσα.

Η πολλά υποσχόμενη διαδρομή της, έχει στέρεες βάσεις και πολύ σημαντικές προοπτικές, αλλά μέχρι στιγμής «δεν έχω ακόμη κάποιο πλάνο στο μυαλό μου για το τι θα κάνω όταν αποφοιτήσω από το Μεταπτυχιακό. Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Θα ήμουν ευτυχισμένη αν αυτό που θα καταλήξω να κάνω είναι αυτό που πραγματικά με γεμίζει, και όχι αυτό που μου επιβάλλει η ανάγκη για χρήματα. Εάν καταφέρω να συνδυάσω τους υπολογιστές με τη μουσική, αυτό θα είναι το ιδανικό, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό» όπως υπογραμμίζει η ίδια.

Η καθημερινότητά της είναι πολύχρωμη, και τόσο δημιουργική, όσο και τα τραγούδια που συνθέτει. «Η έμπνευση για στίχους ή μουσική (ή και τα δύο ταυτόχρονα) μπορεί να έρθει από τις πιο απλές καθημερινές στιγμές μέχρι το πιο συναισθηματικά φορτισμένο γεγονός. Είμαι αρκετά ευαίσθητη σαν χαρακτήρας και οι στίχοι μου περιγράφουν συνήθως κάποιο συναίσθημα ή κάποια κατάσταση την οποία έχω ζήσει ή βιώνω την στιγμή που γράφω. Η όλη διαδικασία γραφής πάντως εμπεριέχει ένα συναίσθημα κάθαρσης, είναι μια μίνι ψυχοθεραπεία» ομολογεί η ίδια.

Φύση και θέση αισιόδοξη, ατενίζει με ανάλογα συναισθήματα το μέλλον, έχοντας ως μότο ζωής την φράση «παρόλο που η εποχή μας δεν προσφέρει ευκαιρίες, πιστεύω πως έχει δημιουργήσει ένα γόνιμο έδαφος, πάνω στο οποίο ταλαντούχα άτομα μπορούν να καλλιεργήσουν τις δικές τους ευκαιρίες. Όσοι αγαπούν αυτό που κάνουν, ό,τι και αν είναι αυτό, θα λάμψουν, ειδικά εν μέσω μιας τέτοιας εποχής».

Η συναυλία στο Μέγαρο

Η μουσική House «φιλοξενείται» στο Μέγαρο, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα Banquet, στο πλαίσιο της σειράς «Γέφυρες» που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με τη Zero10 Records και την Panik Records παρουσιάζουν το νέο concept «In House» φέρνοντας την ηλεκτρονική dance μουσική στο Μέγαρο με live ενορχηστρώσεις από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικούς παραγωγούς Playmen, Dino MFU, Star Motel, Issy (Slickbeats), Dim Chord, V-Sag, Chris IDH και Agent Greg και live ερμηνείες από την Demy και τους vocalist μεγάλων επιτυχιών της house Yalena, Gabriel (Slickbeats) και Alexandra McKay.

Οι τιμές εισιτηρίων για το κονσέρτο «In House» είναι : Φοιτητικά: 7 ευρώ, γενική είσοδος 15 ευρώ. Το αντίτιμο του εισιτηρίου αντιστοιχεί σε είσοδο στην αίθουσα.

Θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός καθισμάτων. Εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από το site του Μεγάρου, καθώς και στα καταστήματα Public.

Πριν από τη συναυλία, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί workshop στην Αίθουσα MC2, με ελεύθερη είσοδο.

Η νεαρή Βολιώτισσα ξεχωρίζει στη νέα μουσική σκηνή

Η Ελένη Τσιτσούλη με τη μητέρα της Βούλα Τουλούδη

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου