ΤΟΠΙΚΑ

Μηνυτήρια αναφορά από Βολιώτη αρχιτέκτονα για τα πρωθυπουργικά ταξίδια σε Κούβα -Αμερική

μηνυτήρια-αναφορά-από-βολιώτη-αρχιτέ-569921

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, για τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στην Κούβα και στην Αμερική, κατέθεσε ο Βολιώτης αρχιτέκτονας Τάσος Καπουρνιώτης. Παράλληλα υπέβαλε και έγκληση για το ίδιο γεγονός, απαιτώντας μάλιστα και αποζημίωση.

«Ζώντας τη θλιβερή μίζερη καθημερινότητα ως ελεύθερος επαγγελματίας, αποφάσισα να αντιδράσω συνειδητά σε ό,τι συμβαίνει στη χώρα που ζω, με άμεσα υπεύθυνους τους σημερινούς κυβερνώντες», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Τάσος Καπουρνιώτης, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε χθες στο Πρωτοδικείο Βόλου.

Στο σκεπτικό της μηνυτήριας αναφοράς του, ο Βολιώτης αρχιτέκτονας μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «Ενώ για μερικούς δεν υπάρχουν χρήματα για τα αναγκαία, ενώ οι ηλικιωμένοι κατάντησαν βαρύ φόρτωμα για την κρατική οικονομία, ενώ οι νέοι εγκαταλείπουν τη δική μας χώρα για να βρούνε αλλού καταξίωση και πόρους, ενώ όλοι τρέμουν μην αρρωστήσουν, γιατί δεν εμπιστεύονται το σύστημα υγείας (όχι τους γιατρούς) ενώ οι περισσότεροι έπαψαν να μετακινούνται περιορισμένοι στις αναγκαίες διαδρομές, μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν τα έξοδα, κάποιοι αποδεδειγμένα πλέον εγωκεντρικοί λάτρεις της εξουσίας, την οποία κατέχουν προδίδοντας τους υποστηρικτές τους, θέλουν να την αποδεικνύουν και να την απομυζούν προς ίδιον όφελος.

Επειδή δεν δέχομαι, αυτοί που επελέγησαν να μας κυβερνούν, αντί να υπηρετούν τα συμφέροντά μας να πράττουν σαν πρίγκιπες υπεράνω όλων, επιβάλλοντας μέτρα που δεν ισχύουν για τους ίδιους, αναζητώντας το πνεύμα δικαίου που πιστεύω πως υπάρχει κάπου κρυμμένο, υποβάλλω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από την άκαιρη, άσκοπη, ετσιθελική χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, για άσχετες προς τα συμφέροντα του κράτους, πολυέξοδες μετακινήσεις προς και από Κούβα, και στη συνέχεια προς και από Αμερική. Επίσης υποβάλλω έγκληση για το ίδιο γεγονός, ομοίως, κατά παντός υπευθύνου, ηθικής (χρηματικής ποινής που θα ορίσει το δικαστήριο) αποζημίωσης, θεωρώντας πως έχει υποβιβαστεί η αξιοπρέπειά μου, αλλά και κυρίως η παρουσία μου βιολογική – επαγγελματική, από τον τρόπο που (ΔΕΝ) κυβερνούν».

Εξηγώντας τους λόγους που τον παρακίνησαν να το κάνει αυτό, ο κ. Καπουρνιώτης, ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, παραδέχτηκε ότι σε φίλους του που εκμυστηρεύτηκε τι είχε σκοπό να κάνει, αρκετοί επιχείρησαν να τον αποτρέψουν, άλλοι πως τον προειδοποίησαν ότι μπορεί «να βρει το μπελά του», και άλλοι πάλι πως τον ενθάρρυναν.

«Τα λάθη είναι θεμιτά, αναπόφευκτα, το να πράττεις όμως ανεξέλεγκτα, προκλητικά, εγωκεντρικά, εις βάρος ενός συνόλου που σε εμπιστεύθηκε είναι ανήθικο, κατακριτέο και πρέπει να καταγγέλλεται. Από όσους το έμαθαν άκουσα πολλά και διάφορα» λέει ο ίδιος. «Μερικά αρκετά ενθαρρυντικά, όπως όμως και πολλά αποτρεπτικά. Κάποιος με χαρακτήρισε Δον Κιχώτη. Άλλος είπε ότι θα με κλείσουν μέσα – φυλακή……για δυσφήμιση και ότι θα ξοδέψω άδικα χρήματα. Εγώ όμως το έκανα», υπογράμμισε ο ίδιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου