ΤΟΠΙΚΑ

Μία προφυλάκιση για τις ληστείες

μία-προφυλάκιση-για-τις-ληστείες-56986

Στον ανακριτή Βόλου οδηγήθηκαν χθες, προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις τους, οι τέσσερις νεαρής ηλικίας κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας από κοινού, της συνέργειας σε ληστεία και της κλοπής.

Πρόκειται για δύο 19χρονους ημεδαπούς, έναν 20χρονο υπήκοο Αλβανίας και μία 17χρονη ημεδαπή, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη μετά από ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στην Ανάβρα. Σε βάρος ορισμένων εκ των δραστών προέκυψε συμμετοχή σε δύο ληστείες στη Νέα Ιωνία και μία κλοπή σε αποθήκη στην Ανάβρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο των κατηγορουμένων αρνήθηκε ότι είχε εμπλοκή στις ληστείες στη Νέα Ιωνία με θύματα 89χρονη και ηλικιωμένο άνδρα και λεία στην πρώτη περίπτωση το ποσό των 20 ευρώ και στη δεύτερη περίπτωση δύο μπουφάν που περιείχαν ποσό 100 ευρώ.

Η 17χρονη ισχυρίστηκε επιπλέον ότι δεν μπήκε στο σπίτι της ηλικιωμένης στην Ανάβρα, την οποία οι δράστες της έφραξαν το στόμα και τα μάτια, προκειμένου να της αφαιρέσουν ποσό μόλις 5 ευρώ. Ο ισχυρισμός αυτός, ωστόσο, διαψεύστηκε από άλλον κατηγορούμενο της υπόθεσης, που υποστήριξε ότι είχε ενεργό ρόλο.

Το σύνολο των νεαρών παραδέχτηκε συμμετοχή στη ληστεία στην Ανάβρα, την οποία απέδωσε σε επιπολαιότητα της μετεφηβικής ηλικίας.

Μετά τις απολογίες, οι οποίες ολοκληρώθηκαν αργά χθες το μεσημέρι, ο 20χρονος υπήκοος Αλβανίας κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ στους δύο 19χρονους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους ανά τακτά διαστήματα.

Τέλος, στην 17χρονη επιβλήθηκε επιμέλεια της γονικής μέριμνας στους γονείς της, οι οποίοι από εδώ και στο εξής θα είναι υπεύθυνοι για οποιαδήποτε τυχόν αξιόποινη πράξη της ανήλικης.

Επισημαίνεται ότι ο πέμπτος κατηγορούμενος της υπόθεσης, 20χρονος Βολιώτης, ο οποίος συνελήφθη μετά από ένταλμα του ανακριτή Βόλου, την Πέμπτη το μεσημέρι, για συμμετοχή στις δύο ληστείες στη Νέα Ιωνία, θα απολογηθεί για τις πράξεις του μεθαύριο Δευτέρα.

Οι τρεις ληστείες και η μία κλοπή σημειώθηκαν σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών, από το περασμένο Σάββατο μέχρι και την Τετάρτη. Η εξιχνίασή τους έγινε μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Αλμυρού, έπειτα από την επίθεση σε ηλικιωμένη στην Ανάβρα.

Οι τέσσερις νεαροί συνελήφθησαν σε μπλόκο στον Σωρό που στήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και την ΟΠΚΕ. Οι άλλοι δύο επιθέσεις σε ηλικιωμένους διαλευκάνθηκαν από την περαιτέρω προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου