ΤΟΠΙΚΑ

Συγκεντρώθηκαν 138.000 καπάκια

συγκεντρώθηκαν-138-000-καπάκια-569217

«Το μικρό δίνει αξία στο μεγάλο». Αυτό είναι το σύνθημα του Συλλόγου Παραπληγικών Λαμίας, που οδήγησε τους κατοίκους του χωριού Μηλιές του Πηλίου, πριν μερικούς μήνες να ξεκινήσουν μια προσπάθεια συγκέντρωσης καπακιών (από μπουκάλια νερού, απορρυπαντικών αναψυκτικών κ.λ.π.), έχοντας ως σκοπό τη βοήθεια προς τους συνανθρώπους τους με κινητικά προβλήματα.

Στη δράση αυτή πρωτεργάτης, αρωγός και θερμός συμπαραστάτης είναι η Ελένη Χατζηγιάννη, που με το ενδιαφέρον και τον αγώνα της συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής 138.000 καπάκια. Μεγάλο μέρος των καπακιών αυτών συγκέντρωσαν οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, το ΚΕΠ Καλών Νερών – Πηλίου και τα υπόλοιπα οι κάτοικοι των Μηλεών.

Με αφορμή την συγκέντρωση των καπακιών οι κάτοικοι των Μηλεών αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση: «Ελπίζουμε και ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί, να βρει κι άλλους συμπαραστάτες, ώστε με τη συμμετοχή όλων μας κάποιος συνάνθρωπός μας να αποκτήσει το αναπηρικό καροτσάκι που θα τον βοηθήσει να βγει απ’ το σπίτι και να βρεθεί ανάμεσά μας. Με αφορμή την Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (3 Δεκέμβρη) που πλησιάζει, ας δείξουμε όλοι μας έμπρακτα την αγάπη μας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, συγκεντρώνοντας καπάκια συσκευασιών που θα μετατραπούν σε αναπηρικά καροτσάκια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου