ΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Η κυβερνητική πολιτική στέκεται εμπόδιο στην τουριστική ανάπτυξη των Β. Σποράδων

συριζα-μαγνησίας-η-κυβερνητική-πολιτ-568419

«Το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στέκεται εμπόδιο στην τουριστική ανάπτυξη των Βορείων Σποράδων», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας και η O.Μ. Σποράδων του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής: «Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει διαρκώς πως το ρητορικό ατόπημα του κ. Μητσοτάκη ότι, «προτιμά την επικοινωνία και όχι την ουσία», τελικά είναι συστατικό στοιχείο του τρόπου διακυβέρνησης και διαχείρισης αναπτυξιακών ζητημάτων.

Ενώ το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση διά στόματος του Υπουργού Τουρισμού υπερθεμάτιζε για τα οφέλη του καταδυτικού τουρισμού στη χώρα μας, τις τελευταίες μέρες η ανικανότητα ( ή η σκοπιμότητα;) υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Πολιτισμού, αφαιρούν από τις Βόρειες Σποράδες την ευκαιρία περεταίρω ανάδειξης τους και παράλληλα στερούν από την ερευνητική κοινότητα πολύτιμους οικονομικούς πόρους.

Πιο συγκεκριμένα, έως τις 13 Μάιου, απαιτούνταν τυπικά η υπογραφή της αναπληρώτριας προϊσταμένης στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων για την συμμετοχή της υπηρεσίας της σε εγκεκριμένο ευρωπαϊκό έργο. Διαδικασία που δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να χαθούν 749.417,00€ από το πρόγραμμα «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Το εν λόγω έργο με τον τίτλο «i-mare ArchaeoGame», είχε ως αντικείμενο την ανάπτυξη ενός τρισδιάστατου ηλεκτρονικού παιχνιδιού προσομοίωσης μιας υποβρύχιας εξερεύνησης σε ενάλιους προορισμούς: στο αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας, το νεότερο ναυάγιο Χριστόφορος στη Σκόπελο και σε δύο άλλα σημεία στη χώρα μας. Το διαδικτυακό παιχνίδι θα ήταν διαθέσιμο διεθνώς και θα προσέλκυε το διαφέρον δυτών και μη, ωθώντας τους να έρθουν στην Ελλάδα για να επισκεφτούν αυτούς τους χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους εταίρους του έργου είναι το ερευνητικό κέντρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θεσσαλονίκη, το Τμήμα Τοπογραφίας του ΑΠΘ, η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, το Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου, με την συμμετοχή της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού.

Εκφράζοντας τις αγωνίες και τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, την οικονομική προκοπή και για την διαρκή στήριξη και ευημερία των νησιών μας, ευελπιστούμε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να δώσει άμεσα λύση. Εκτός και αν πράγματι προτιμούν την επικοινωνία και όχι την ουσία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου