ΛΑΡΙΣΑ

Εξαγγέλλει και πολιτικό αεροδρόμιο στη Λάρισα ο Βασ. Κόκκαλης!

εξαγγέλλει-και-πολιτικό-αεροδρόμιο-σ-568218

Σε προεκλογικές πτήσεις,.. κινείται ο εκ Λαρίσης υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος προχώρησε σε σημαντικές «εξαγγελίες» για το πολιτικό αεροδρόμιο στις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγα Μάχης, αλλά και για την εξυπηρέτηση πτήσεων cargo.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Με κάθε επισημότητα, από το βήμα ημερίδας προχθές -αποτυπώνοντας μάλιστα τις προεκλογικές εξαγγελίες σε δελτίο Τύπου του υφυπουργείου του- ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε δε ότι η λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στη Λάρισα αποτελεί σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση ταυτόχρονα με το Εμπορευματικό Κέντρο του ΟΣΕ, λίγο έξω από τη Λάρισα.

Δίχως καμία προγενέστερη παρόμοια αναφορά σε κυβερνητικό επίπεδο περί σχεδιασμού λειτουργίας δεύτερου πολιτικού αεροδρομίου στη Θεσσαλία, και σε απόσταση 20 λεπτών από το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ήρθε μάλιστα να …αποκαλύψει ότι ο υπουργείο βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την «τοπική κοινωνία, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία». Προσδιόρισε μάλιστα χρονικά τις θετικές εξελίξεις μέχρι το τέλος της θητείας της παρούσας κυβέρνησης.

Υπό τη δυσχερή θέση, στην οποία περιήλθε πρόσφατα με αφορμή τη στάση που τήρησε σχετικά με το μείζον ζήτημα του Μακεδονικού, δεχόμενος την μήνιν πολιτών κυρίως των Λαρισαίων, ο Β. Κόκκαλης δεν αποκλείεται να επιδιώκει σε πολιτική ανάκαμψη, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια…

Εάν, ωστόσο, οι εξαγγελίες έχουν βάση –μένει να αποσαφηνιστεί από τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη- τότε γεννιούνται σοβαρά ερωτήματα για την κρυψίνοια των σχεδιασμών, που τόσο σύντομα μάλιστα αναμένεται –κατά τον κ. Κόκκαλη- να λάβουν «πράσινο φως».

Τι ανακοίνωσε

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ως εξής:

Την εξυπηρέτηση cargo πτήσεων με τη λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγα Μάχης εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα είπε το Σάββατο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας σε ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών και Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων με θέμα «η ανάπτυξη της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, της τεχνολογίας και των υπηρεσιών, σε ένα περιβάλλον εθνικής ασφάλειας».

Οπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κόκκαλης «η εξυπηρέτηση τουλάχιστον σε πρώτη φάση εμπορικών (cargo) πτήσεων, δεν αποτελεί απλά ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας όχι μόνον στη Λάρισα, αλλά στη δυτική Θεσσαλία, μέχρι και τη γειτονική Πιερία. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την ανάπτυξη.

Κατά καιρούς έχουν γίνει κάποιες σποραδικές ενέργειες για την προώθηση του ζητήματος χωρίς αποτέλεσμα. Εμείς πιστεύουμε πως στην παρούσα οικονομική συγκυρία και υπό τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το διεθνοποιημένο εμπορικό περιβάλλον, η δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης της Λάρισας και της Θεσσαλίας με το εξωτερικό, αποτελεί ζωτικής σημασίας προϋπόθεση προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Για το λόγο αυτό ως υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είμαστε σε συζητήσεις πρωτίστως με την τοπική κοινωνία, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και με τα συναρμόδια υπουργεία. Ευελπιστώ πως μέχρι το τέλος της παρούσας θητείας της κυβέρνησης, να έχουμε θετικές εξελίξεις.

Σε συνδυασμό δε, με τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου του ΟΣΕ λίγο έξω από τη Λάρισα, κατανοεί κανείς τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και τους νέους αναπτυξιακούς ορίζοντες που ανοίγονται».

Σχετικά άρθρα:

Δ. Κολυνδρίνη: Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο οι δηλώσεις Κόκκαλη για το αεροδρόμιο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου