ΤΟΠΙΚΑ

Χρήστης ναρκωτικών δηλώνει ο 26χρονος που διέρρηξε 4 καταστήματα στον Βόλο

χρήστης-ναρκωτικών-δηλώνει-ο-26χρονος-π-567904

Τέσσερα καταστήματα διέρρηξε 26χρονος Βολιώτης που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου προχθές το βράδυ στη Νέα Ιωνία για κατοχή μικρής ποσότητας ηρωίνης.

Σε έλεγχο στις 21:30 οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου διαπίστωσαν ότι ο νεαρός είχε επάνω του 0,49 γραμμάρια ηρωίνης και τον προσήγαγαν στο Τμήμα.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι εντός των τελευταίων εβδομάδων είχε ανοίξει πολλά μαγαζιά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κλοπές με διάρρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ισχυρίστηκε όμως ότι είναι εθισμένος σε ναρκωτικές ουσίες και κάνει προσπάθειες για να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ.

Μετά τη δίωξη αφέθηκε ελεύθερος και αποφασίστηκε να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ρητή δικάσιμο.

Οι κλοπές

Πρωινές ώρες στις 10 Μαΐου ο νεαρός διέρρηξε την κεντρική πόρτα καφέ – μπαρ και άρπαξε ποσό 240 ευρώ, ποτά και μία τοστιέρα.

Η δράση του συνεχίστηκε μία εβδομάδα μετά στις 17 Μαΐου μεταμεσονύχτιες ώρες, «χτυπώντας» σε επιχείρηση από την οποία αφαίρεσε μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Το ίδιο βράδυ έσπασε την τζαμαρία καφετέριας και έκλεψε ποσό 50 ευρώ από την ταμειακή μηχανή.

Τελευταία του και φαρμακερή κλοπή ήταν προχθές, όταν «εισέβαλε» σε κατάστημα καφέ με είδη περιπτέρου αφού διέρρηξε την κεντρική πόρτα.

Ο συλληφθείς άρπαξε διάφορα είδη πώλησης και τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο, εντοπίστηκε λίγο αργότερα. Σε αλλεπάλληλους ελέγχους που έκανε η Αστυνομία μετά τον συναγερμό οι αστυνομικοί τον τσάκωσαν με τα ναρκωτικά και στη συνέχεια διαπίστωσαν και τις υπόλοιπες πράξεις από στοιχεία που είχαν προκύψει στις έρευνες για την εξιχνίαση των κλοπών.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου