ΤΟΠΙΚΑ

Καθείρξεις στους …φτωχούς ναρκέμπορους στον Βόλο

καθείρξεις-στους-φτωχούς-ναρκέμπορ-567868

Εκδικάστηκε χθες η υπόθεση διακίνησης ηρωίνης συνολικού βάρους 729,26 γραμμαρίων στον Βόλο τον Δεκέμβριο του 2019

Ποινές φυλάκισης από 1 έτος έως και καθείρξεις 13 ετών χωρίς αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας στους φτωχούς ναρκέμπορους με επενδύσεις. Η υπόθεση με τις δύο εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που εξαρθρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019, οδηγώντας στην κατάσχεση ποσότητας ηρωίνης συνολικού βάρους 729,26 γραμμαρίων και στη σύλληψη συνολικά εννέα ατόμων μετά από περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων 69χρονου Βολιώτη που δήλωνε άπορος και σιτιζόταν σε Σπίτι Γαλήνης εκδικάστηκε χθες και επιβλήθηκαν καμπάνες. Το Δικαστήριο αθώωσε δύο κατηγορούμενους από τους συνολικά οκτώ. Mεταξύ των κατηγορούμενων που καταδικάστηκαν ήταν και μία κοινωνική λειτουργός.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σε απλή συμμορία και επέβαλε ποινές και καθείρξεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διεύθυνσης και συμμετοχής σε απλή συμμορία, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τη δίκη εκ νέου οι δύο αρχηγοί, ο 69χρονος και 57χρονος ημεδαπός, καθώς ο 67χρονος, που κατελήφθη στο μπλόκο στη Λαρίσης να μεταφέρει μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών (ηρωίνη βάρους 560 γραμμαρίων) σε ειδική κρύπτη στον αεραγωγό του αυτοκινήτου ένας ακόμη ημεδαπός.

Ο Βολιώτης που δήλωνε άπορος και έκανε μεταβιβάσεις ακινήτων καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών χωρίς αναστολή, όπως και ο δεύτερος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και ένα μέλος της συμμορίας, ενώ ο 67χρονος που μετέφερε τα ναρκωτικά σε 13 έτη χωρίς αναστολή.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αρχηγοί απολογούμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν ενεργό συμμετοχή στη συμμορία. Υποστήριξαν ότι δεν προκύπτει καμία δράση τους από το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών που διερευνήθηκαν. Είπαν ότι είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών και ζήτησαν την επιείκεια του δικαστηρίου.

Εντούτοις, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι του υπέδειξαν ως εγκέφαλους και υποστήριξαν ότι προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από εκείνους για ιδία χρήση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κοινωνική λειτουργό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών με αναστολή και σε ακόμη μία κατηγορούμενη ποινή φυλάκισης 1 έτους. Μόνο για δύο κατηγορούμενες το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αθωωτική απόφαση. Επισημαίνεται ότι το σύνολο των κατηγορούμενων ήταν συνολικά εννέα και ο ένας απεβίωσε στη φυλακή.

Οι εγκληματικές οργανώσεις εξιχνιάστηκαν στις 29 Δεκεμβρίου 2019.

Οι περίεργες αγορές ακινήτων του 69χρονου Βολιώτη δήθεν άπορου δεν άργησαν να κινήσουν τις υποψίες. Οταν προχώρησε η αστυνομική έρευνα και το Τμήμα Δίωξης είχε στα χέρια του τα στοιχεία που απαιτούταν αποδομήθηκαν πλήρως.

Η μία συμμορία αποτελούταν από πέντε μέλη, ενώ η δεύτερη από τέσσερα. Οι εγκληματικές οργανώσεις θα διακινούσαν χιλιάδες δόσεις «λευκού θανάτου» στη Μαγνησία αντί του ποσού των 36.500 ευρώ. Πουλώντας «λευκό θάνατο» εκτιμήθηκε ότι απεκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 60.000 ευρώ.

Στις έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν:

-729,26 γραμμάρια ηρωίνης

-71,37 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

-11,85 γραμμάρια βουπρενορφίνης

-338 γραμμάρια νοθευτικής σκόνης, άγνωστης χημικής σύνθεσης,

-μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων

-μικροποσότητα σπόρων κάνναβης

-επτά ηλεκτρονικές ζυγαριές

-ποσότητα αφορολόγητου καπνού, βάρους 434 γραμμαρίων

-πέντε οχήματα

-11 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 23.480 ευρώ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου