ΤΟΠΙΚΑ

Δ. Κολυνδρίνη: Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο οι δηλώσεις Κόκκαλη για το αεροδρόμιο

δ-κολυνδρίνη-σαν-πρωταπριλιάτικο-αστ-567819

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κόκκαλη για τους τρόπους λειτουργίας αεροδρομίου για cargo πτήσεις, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη αναφέρει τα εξής:

«Αφενός οι πτήσεις cargo είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και όχι του Δημοσίου, ενώ η δημιουργία εμπορευματικού κέντρου έχει ήδη προβλεφθεί από τον χωροταξικό σχεδιασμό.

Αυτό που για εμάς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πραγματικότητα και όχι προεκλογικό τέχνασμα, είναι αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη από την εταιρεία APELLA, η οποία θα εδράζεται δίπλα ακριβώς από το πολιτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Πρόκειται για βάση επισκευής αεροσκαφών, προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ, σε έκταση 40 στρεμμάτων και με δημιουργία 250 θέσεων εργασίας, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να εγκρίνει και να προωθεί το επενδυτικό σχέδιο.

Δεν μπορώ να εκλάβω τις δηλώσεις του κ. Κόκκαλη παρά ως πρωταπριλιάτικο αστείο. Υπάρχει ήδη οικονομοτεχνική μελέτη για το ενδεχόμενο κατασκευής πολιτικού αεροδρομίου στη Λάρισα που απέδειξε τους λόγους που δεν μπορούσε να κατασκευαστεί, από το 2004. Εξάλλου το αεροδρόμιο της 110 πτέρυγας μάχης έχει στρατηγική θέση για το ΝΑΤΟ, πράγμα που απαγορεύει να συνυπάρξει με πολιτικό αεροδρόμιο. Επίσης συστήνω σε όποιον για προεκλογικές σκοπιμότητες επιθυμεί να δημιουργεί αντανακλαστικά αντιπαλότητας χωρίς να παραθέτει κανένα στοιχείο, να απευθύνει μια ερώτηση στο…ΝΑΤΟ, για το εάν μπορεί το συγκεκριμένο αεροδρόμιο να αναπτύξει και δραστηριότητες πολιτικού χαρακτήρα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου