ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στη ΒΙΣ

κλιμακώνονται-οι-κινητοποιήσεις-στη-567684

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της ΒΙΣ που βρίσκονται κυριολεκτικά «στο πόδι» εξαιτίας των περικοπών που απαιτεί η εταιρεία και οι οποίες προκαλούν νέα αφαίμαξη στο εισόδημά τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Σήμερα στο εργοστάσιο αναμένονται εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που εκτιμάται ότι θα ανακοινώνουν νέα μέτρα στους ήδη προβληματισμένους εργαζόμενους εξαιτίας τόσο της επιμονής για την περικοπή του επιδόματος γάμου όσο και για την εκ περιτροπής εργασία και την άνευ αποδοχών άδεια που ζητά η εταιρεία για το μήνα Δεκέμβριο.

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΒΙΣ και πάλι με θέμα την περικοπή μονομερώς από την Εταιρεία του επιδόματος γάμου. Ομόφωνα η Γενική Συνέλευση, μετά την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας και την άρνησή της να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή της, αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, με την πραγματοποίηση νέας τρίωρης στάσης εργασίας, για αύριο Τετάρτη 27 Νοεμβρίου από τις 11 π.μ. -14.00 μ.μ. για την πρωινή βάρδια, από τις 19.00 – 22.00 το βράδυ για την απογευματινή και από τις 03.00 – 06.00 το πρωί για τη νυχτερινή βάρδια, οπότε και θα συγκληθεί νέα γενική Συνέλευση, για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη ΒΙΣ το κλίμα παραμένει φορτισμένο εδώ και αρκετό διάστημα και αυτό εξαιτίας τόσο των καθυστερήσεων στην καταβολή των μισθών (οφείλονται ήδη δύο μισθοί) όσο και των άλλων ρυθμίσεων που έχουν εφαρμοστεί.

Ειδικότερα ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα δοθούν άδειες άνευ αποδοχών στο εργοστάσιο παραγωγής χαρτιού, ενώ επίσης οι εργαζόμενοι καλούνται να πάρουν και μέρος της κανονικής άδειας που υπολείπεται για το 2013, αλλά και μέρος της αδείας του 2014 και ενώ παράλληλα στο εργοστάσιο των χαρτοκιβωτίων εφαρμόζεται ήδη από τον Οκτώβριο εκ περιτροπής εργασία.

Εκ μέρους της εταιρείας για τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει, η επίκληση αφορά στη συρρίκνωση των εσόδων. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευτεί εκ μέρους της εταιρείας για το 2012, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 25.230.430,83€, τα μικτά κέρδη προ αποσβέσεων 3.738.550,43€, οι ζημίες προ φόρων 933.760,55€, οι ζημίες μετά από φόρους 1.120.627,18€.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου