ΤΟΠΙΚΑ

Μικρή ανάσα οι πενήντα κάδοι απορριμμάτων

μικρή-ανάσα-οι-πενήντα-κάδοι-απορριμ-567432

Πενήντα έξι νέοι πράσινοι κάδοι τοποθετήθηκαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, στον κεντρικό ιστό της πόλης. Συγκεκριμένα, νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου, συνεργεία της Διεύθυνσης προέβησαν στην τοποθέτηση 56 νέων πράσινων κάδων, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ιάσονος – Γαζή – Γαμβέτα – Παύλου Μελά. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 9 εργαζόμενοι και αξιοποιήθηκαν τρία φορτηγά και δύο μηχανήματα έργου (JCB, τάπερ), για τη συγκέντρωση των παλιών και την τοποθέτηση των νέων κάδων.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάδοι αυτοί είναι το πρώτο μέρος της προμήθειας των 220 κάδων που αναμένει ο νέος Δήμος Βόλου, μετά την έκβαση του σχετικού διαγωνισμού. Οι υπόλοιποι πρόκειται να παραληφθούν τις επόμενες μέρες. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κ.Νατάσα Οικονόμου, δήλωσε: «Αν και ο αριθμός είναι πολύ μικρός για τις ανάγκες του Δήμου, ωστόσο θα είναι μία σημαντική βοήθεια οι νέοι κάδοι, ειδικά για τη δημοτική ενότητα του Βόλου, καθώς έχει να γίνει προμήθεια πράσινων κάδων από το 2004, ενώ, λόγω των γεγονότων του 2011, αλλά και της ασυνειδησίας ορισμένων συμπολιτών μας, έχει καεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός, τα τελευταία τρία χρόνια». Ακόμα και το Σάββατο, οπότε έγινε η τοποθέτηση των πρώτων καινούργιων κάδων, τα συνεργεία εντόπισαν άλλους δύο κάδους ανακυκλώσιμων υλικών καμένους, έναν στην οδό Ιάσονος και έναν στις Αλυκές, ανεβάζοντας τον αριθμό των καμένων, μέσα το 2013, περίπου στους πενήντα.

Η κ.Οικονόμου επισήμανε ότι, «λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες σε όλο το Δήμο, η Υπηρεσία έχει προγραμματίσει, ώστε να δοθεί ένας αριθμός από τους καινούργιους κάδους σε όλες τις δημοτικές ενότητες, ενώ οι παλιοί συγκεντρώνονται στο μηχανοστάσιο και, μετά την επισκευή τους, θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της αποκομιδής σε διάφορες περιοχές όλων των δημοτικών ενοτήτων. Για το επόμενο έτος, έχει προγραμματιστεί η αγορά και νέων πράσινων κάδων, ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση». Συγκεκριμένα, από τους καινούργιους κάδους προβλέπεται να τοποθετηθούν: 10 στη δημοτική ενότητα Ν. Ιωνίας, 10 στης Αγριάς, 10 στης Ν. Αγχιάλου, 10 στης Πορταριάς και 5 στης Αισωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου