ΤΟΠΙΚΑ

Να επαναλειτουργήσει ο Λιμενικός Σταθμός στον Αγ. Ιωάννη Πηλίου

να-επαναλειτουργήσει-ο-λιμενικός-στα-567292

Ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος

Την άμεση επαναλειτουργία του Λιμενικού Σταθμού Αγ. Ιωάννη Πηλίου ζητά με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος.

Οπως εξέθεσε ο βουλευτής στην επιστολή του, αλλά και προφορικά στους αρμόδιους του Υπουργείου, μετά την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Αγ. Ιωάννη το 2015, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, ουσιαστικά δηλαδή καμία αστυνόμευση στο Αν. Πήλιο και στις ακτές της Ανατολικής Μαγνησίας από τη Σκιάθο μέχρι τον Αγιόκαμπο Λάρισας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, «μετά την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού είναι δικαιολογημένες οι ανησυχίες των αλιέων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας για αύξηση των φαινομένων άναρχης και παράνομης αλιείας, η οποία μπορεί να έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στα ιχθυαποθέματα του Β.Δ. Αιγαίου. Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής ζήτησε από τον υπουργό να εξετάσει προσεκτικά την περίπτωση και να δώσει μία άμεση λύση στο εν λόγω ζήτημα», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου