ΤΟΠΙΚΑ

Τα κρυφά χαρτιά της τελικής ευθείας

τα-κρυφά-χαρτιά-της-τελικής-ευθείας-851206

Με τη συσπείρωση των οπαδών του να έχει χτυπήσει ταβάνι, τα κέρδη από τη Ν.Δ. και την Αριστερά να έχουν κεφαλαιοποιηθεί, το μόνο που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ από μια μεγάλη νίκη την 4η Οκτωβρίου είναι οι αναποφάσιστοι. Για τον λόγο αυτόν το τελευταίο δεκαήμερο ο Γ. Παπανδρέου δεν θα χάνει ευκαιρία να αναφέρεται σε όσους ακόμη το σκέφτονται.
Θα τους καλέσει να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και να στηρίξουν ενεργά την προσπάθειά του να επανεκκινήσει την οικονομία και να αποκαταστήσει τη διεθνή θέση της χώρας.
Μικρότερη είναι η δεξαμενή των εκλογέων που προέρχονται από την Αριστερά, καθώς εκεί λίγο – πολύ τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει. Ο συγκεκριμένος κόσμος, όμως, είναι κρίσιμος. Γιατί, αν στηρίξει Οικολόγους – Πράσινους και τους βάλει στη Βουλή, κάνει διπλό κακό στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Από τη μία η Ιπποκράτους χάνει εν δυνάμει ψηφοφόρους της και από την άλλη της αυξάνουν τον πήχη της αυτοδυναμίας.
Εν τω μεταξύ, παρακολουθώντας τη στρατηγική της Ν.Δ. να ζητά συνεχώς διευκρινίσεις για τις θέσεις που διατυπώνει ο Γ. Παπανδρέου, οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αρχίσει να κάνουν δεύτερες σκέψεις ως προς την έκταση που θα δώσουν στην προβολή του προγράμματός τους.
Θέλουν έτσι να αποφύγουν μια περιττή για τους ίδιους αντιπαράθεση με την απερχόμενη, όπως τη χαρακτηρίζουν, κυβέρνηση.
Αυτός είναι ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βγάλει ακόμη στη δημοσιότητα το τρίτο σκέλος της καμπάνιας του με πρωταγωνιστή τον Γ. Παπανδρέου..
Στα συρτάρια των γραφείων του τέταρτου ορόφου, όπου βρίσκεται ο τομέας Επικοινωνίας, περιμένουν να πάρουν την άγουσα για τους τηλεοπτικούς σταθμούς το σποτ με τον Γ. Παπανδρέου να ηγείται συγκέντρωσης πολιτών (γυρίστηκε με εθελοντές στο στάδιο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ) και τα σποτάκια με τον… Κ. Καραμανλή να καλύπτει τους υπουργούς του στη ΔΕΘ του 2008, να παραδέχεται ότι παραπλανήθηκε στις αρχές του 2009 και να αποσύρει τους βουλευτές του από τις ψηφοφορίες για το Βατοπέδιο τον περασμένο Μάιο.

Από εκεί και πέρα, οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ετοιμάσει θεματικές παρεμβάσεις για τις τρεις πρώτες βασικές κοινωνικές ομάδες, από τις οποίες γεμίζει η δεξαμενή των αναποφάσιστων.
Ο Γ. Παπανδρέου θα περπατήσει στα αστικά κέντρα και θα αναφερθεί στα προβλήματα της μεσαίας τάξης που εργάζεται σε μεγάλες εταιρείες, θα επισκεφθεί εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, θα πλησιάσει με στοχευμένες δράσεις τους νέους και θα δεσμευθεί στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. ότι ο ίδιος δεν χωρίζει τους Ελληνες σε πράσινους και γαλάζιους. Θέλει, έτσι, να κάμψει τις αντιστάσεις τους και να τους οδηγήσει στις κάλπες με ψηφοδέλτια του δικού του κόμματος στο χέρι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου