ΤΟΠΙΚΑ

Αερομαχίες… για το Αεροδρόμιο

αερομαχίες-για-το-αεροδρόμιο-851206

Αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θανάση Νάκου και του πρώην Νομάρχη κ. Πάνου Σκοτινιώτη ξέσπασε με αφορμή τα όσα δήλωσε προχθές ο πρώτος για το αεροδρόμιο σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Νέα Αγχίαλο.
Ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας με γραπτή του δήλωση κάνει λόγο για «προσπάθεια οικειοποίησης έργων για τα οποία έχουν συμβάλλει πολλοί και από διάφορες θέσεις», ενώ ο Υφυπουργός Εσωτερικών ανταπάντησε ότι «ουδέποτε αμφισβήτησα το έργο που έχει γίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το οποίο ήταν ημιτελές.
Ειδικότερα ο κ. Πάνος Σκοτινιώτης αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Δεν γνωρίζω πόσο περήφανος και δικαιωμένος αισθάνεται ο κ.Νάκος για το γεγονός ότι επιτέλους ολοκληρώνεται το Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, που όντως αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της περιοχής. Ούτε γνωρίζω ποιες ήταν οι «Κασσάνδρες» που χαρακτήριζαν ουτοπία την κατασκευή του Αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδας, «όταν το 2005 με δική του πρωτοβουλία ενεγράφη στον προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ για το αεροδρόμιο».
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι πριν εγγραφεί η πίστωση του 1.000.000 ευρώ, με την οποία ξεκίνησε η β΄φάση του έργου, είχαν ολοκληρωθεί έργα ύψους 18,7 εκατ. ευρώ (νέο δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών, νέοι συνδετήριοι τροχόδρομοι και βελτίωση υφισταμένων, φωτοσήμανση χώρου στάθμευσης αεροσκαφών και τροχοδρόμων, διαγράμμιση του δαπέδου της νέας πίστας κλπ), όπως και οι μελέτες και οι εγκρίσεις της β΄φάσης (νέος αεροσταθμός). Ότι για να υλοποιηθούν τα έργα αυτά χρειάστηκε σκληρή προσπάθεια πολλών (που είχαν πιστέψει την «ουτοπία») και επί πολλά χρόνια (οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, επί παραδείγματι, εγκρίθηκαν το 1999). Ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η κυβέρνηση της Ν.Δ. διέκοψε για μεγάλο χρονικό διάστημα τα έργα της β΄φάσης του έργου, εντελώς αδικαιολόγητα. Και ότι τα έργα της β΄φάσης ολοκληρώνονται με καθυστέρηση δύο (2) περίπου χρόνων σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί.
Προσωπικά είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητούσα τη συνδρομή και το ενδιαφέρον κάθε πολιτικού της περιοχής μας για την προώθηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Κατανοώ, επίσης, και τις προεκλογικές σκοπιμότητες, ιδιαίτερα όταν πρέπει να παρουσιαστεί ο απολογισμός μιας κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο δεν έχει να επιδείξει κανένα νέο μεγάλο αναπτυξιακό έργο στο Νομό που να σχεδιάστηκε και να δρομολογήθηκε επί των ημερών της, αλλά και που δεν κατάφερε καν να ολοκληρώσει όλα τα έργα που είχαν δρομολογηθεί στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδιασμού των προηγούμενων δεκαετιών. Αυτό ωστόσο που είναι πολιτικά ανεπίτρεπτο, είναι η προσπάθεια οικειοποίησης έργων για τα οποία έχουν συμβάλει πολλοί και από διάφορες θέσεις».

Ο κ. Νάκος
Από την πλευρά του ο κ. Νάκος ανέφερε στη δήλωσή του τα εξής:
«Mε μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα τη δήλωση του πρώην νομάρχη Mαγνησίας Πάνου Σκοτινιώτη, για το αεροδρόμιο της Nέας Aγχιάλου. Mόλις χθες, σε ομιλία μου στη Nέα Aγχίαλο, δήλωσα ότι αισθάνομαι περήφανος και δικαιωμένος γιατί το 2005 ενεγράφη στον προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ για το αεροδρόμιο, χρηματοδότηση με την οποία ξεκίνησε η β΄ φάση του έργου και το οποίο θα παραδοθεί ολοκληρωμένο στους πολίτες της Μαγνησίας και της Κεντρικής Ελλάδας σε λίγους μήνες. Oυδέποτε αμφισβήτησα το έργο που έχει γίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το οποίο ήταν ημιτελές και εμείς αναλάβαμε να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε.
Eίναι πλέον φανερό ότι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας με το ΠAΣOK: Eμείς ποτέ δεν ακυρώσαμε το έργο που έχει γίνει από άλλες κυβερνήσεις, ενώ αντίθετα εκείνοι προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι και αυτά που βλέπουν, χειροπιαστά, μπροστά τους, απλώς δεν υπάρχουν!
H έκπληξή μου είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί το ρόλο της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και σε εμένα προσωπικά ανέλαβε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές ένας πρώην νομάρχης, με τον οποίο μάλιστα, την περίοδο της θητείας του βρισκόμουν σε τακτική επαφή για όλα τα θέματα του Νομού, κάνοντας αυτό που κάνω πάντα: να συνεργάζομαι με όλους, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, για το καλό του τόπου μας και μόνο.
Oι πολίτες βλέπουν το μεγάλο έργο που έχει γίνει για τη Mαγνησία τα τελευταία 5,5 χρόνια και άλλωστε μπορούν μόνοι τους να συγκρίνουν. Eγώ αρκούμαι να θυμίσω ότι ο πανικός είναι πολύ κακός σύμβουλος…»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου