ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες έλαβαν μαθήματα ζωής

βολιώτες-έλαβαν-μαθήματα-ζωής-566586

32 ενήλικες εκπαιδεύτηκαν προχθές από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων

Περισσότεροι από 750 Βολιώτες, ενήλικες και παιδιά, υπολογίζεται ότι παρακολουθούν σε ετήσια βάση τα μαθήματα πρώτων βοηθειών που παραδίδονται δωρεάν από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Στο μεταξύ, η μεγάλη ανταπόκριση παραμένει και επαυξάνεται, γεγονός που αποδεικνύει στη πράξη ότι η συγκεκριμένη εθελοντική προσπάθεια αποδίδει καρπούς.

Συνολικά 32 Βολιώτες συμμετείχαν, εξάλλου, στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε προχθές στις εγκαταστάσεις της Λέσχης και περιελάμβανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και χρήση απινιδωτή. Εχοντας ως σημείο αναφοράς το σύνθημα «Μπορείς να σώσεις και ΕΣΥ μια ζωή», δεκάδες Βολιώτες ηλικίας από 20 έως 55 ετών παρακολούθησαν τα μαθήματα ζωής, που πραγματοποιούνται σε τακτά διαστήματα.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης Ηλιόπουλος, οι ενημερωτικές δράσεις απευθύνονται σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά, μαθητές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Στα σχολεία, ειδικότερα, οι δράσεις ενημέρωσης περιλαμβάνουν ασκήσεις σεισμού και πρώτες βοήθειες, τις οποίες παρακολουθούν με την ίδια προσοχή, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Δεκάδες είναι, παράλληλα, οι μαθητές που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ομάδας, όπως απέδειξε, εξάλλου, η προχθεσινή δράση.

«Τα μαθήματα πρώτων βοηθειών πραγματοποιούνται πολλά χρόνια και τα παιδιά ειδικότερα, τα παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή και αποκτούν γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να προσφέρουν στο μέλλον εάν παραστεί ανάγκη» είπε ο Βασίλης Ηλιόπουλος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου