ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του ιερέα για τη ζωοκτονία

βόλος-απαγόρευση-εξόδου-από-τη-χώρα-το-566510

Σε απολογία κλήθηκε χθες για τις πράξεις του ο 88χρονος ιεράς που επιτέθηκε την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με την Αστυνομία, με μεταλλική ράβδο σε γάτα, τη σκότωσε, την έβαλε σε σακούλα και την πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Μάλιστα, η απολογία του ελήφθη στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου ο ηλικιωμένος ρασοφόρος νοσηλευόταν φρουρούμενος, καθώς μετά την προσαγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου παρουσίασε αδιαθεσία.

Ο ανακριτής Βόλου τον επισκέφτηκε στο Αχιλλοπούλειο και του πήρε κατάθεση.

Ο 88χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει το άμοιρο ζώο. Υποστήριξε ότι ήταν στην αυλή του σπιτιού του και περπατούσε με ένα σκουπόξυλο στα χέρια, όταν συνέβη το μοιραίο. Σε ανύποπτη χρονική στιγμή, όπως φέρεται να υποστήριξε, η γάτα του επιτέθηκε κι εκείνος προφανώς τη χτύπησε στην προσπάθειά του να την αποφύγει.

Ο ηλικιωμένος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή.

Εναντίον του επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο ιερέας αντιμετωπίζει την κατηγορία της ζωοκτονίας, η οποία τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. Εναντίον του έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής μπροστά στα μάτια ενός νεαρού, που τρόμαξε από τη βίαιη συμπεριφορά του και στεναχωρήθηκε βλέποντας λίγο αργότερα το έρημο ζώο νεκρό στα σκουπίδια.

Ο νεαρός μίλησε για το αποτρόπαιο σκηνικό σε πρόσωπο εμπιστοσύνης και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από την καταγγελία πολίτη. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου τον αναζήτησαν τη Δευτέρα και τον εντόπισαν στο σπίτι του να είναι αμέριμνος. Προφανώς δεν είχε καταλάβει ότι οι πράξεις του είχαν γίνει αντιληπτές.

Του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο Τμήμα όπου τον ενημέρωσαν για τη σε βάρος του καταγγελία, τη δικογραφία που συντάχτηκε και το διοικητικό πρόστιμο.

Η σύλληψη του 88χρονου σκόρπισε ικανοποίηση στους Φιλοζωικούς Συλλόγους της πόλης μετά την κινητοποίηση του ευαισθητοποιημένου πολίτη.

Ο υπεύθυνος Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος π. Επιφάνιος Οικονόμου καταδίκασε το περιστατικό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου