ΤΟΠΙΚΑ

Μάχη με τα χόρτα δίνει η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου

μάχη-με-τα-χόρτα-δίνει-η-διεύθυνση-πρασ-566292

Με τέσσερα συνεργεία προχωρά σε συνεχείς κοπές χόρτων από πεζοδρόμια και ρείθρα

«Μάχη» με τα χόρτα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες πριν επικεντρωθεί σε δρόμους μέσα στις γειτονιές έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες περίπου η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου. «Ο καιρός που επικρατεί αυτή την περίοδο, με τις συχνές βροχοπτώσεις ευνοεί την ανάπτυξη αγριόχορτων και δυστυχώς το πρόβλημα οξύνεται», σημείωσε η αντιδήμαρχος Πρασίνου Βόλου, Δέσποινα Κότογλου.

Τα παράπονα από κατοίκους είναι καθημερινά στη Διεύθυνση Πρασίνου. Διαμαρτύρονται για οικόπεδα στις γειτονιές που συνιστούν επικίνδυνες «πυριτιδαποθήκες» λόγω των αγριόχορτων, ανάμεσα στα οποία επιτήδειοι πετούν και σκουπίδια. Καταγγέλλουν ότι πεζοδρόμια καθίστανται αδιάβατα εξαιτίας των άγριων χόρτων που καλύπτουν σε αρκετές περιπτώσεις όλο το πλάτος τους, με αποτέλεσμα οι πεζοί να κινούνται αναγκαστικά από τον δρόμο. Παράπονα υπάρχουν και για τα ρείθρα, όπου τα αγριόχορτα δεν εμποδίζουν απλώς την ομαλή ροή των νερών της βροχής προς τα φρεάτια αλλά επιπλέον λειτουργούν και ως «παγίδες» για πεζούς με κίνδυνο ιδίως για τους ηλικιωμένους. Κάποιοι θέτουν και ζήτημα δημόσιας υγείας.

Όπως σημειώνεται η κ. Κότογλου τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν συγκροτηθεί και δουλεύουν ταυτόχρονα σε διαφορετικά μέτωπα, τέσσερα συνεργεία που ασχολούνται με την κοπή των χόρτων. Μέχρι στιγμής έχει γίνει κοπή χόρτων στην Ιωλκού έως το ύψος του Γηροκομείου, στην Κ. Καρτάλη από την Αργοναυτών έως τον Περιφερειακό, στην Κύπρου από τον Περιφερειακό έως την οδό Αναλήψεως, στην Πολυμέρη, στη Σταδίου, στην Παρασκευοπούλου, στην Ι. Δήμου και την προέκτασή της Ορμινίου, στην Παγασών, στην Αναλήψεως από Ν. Δημητριάδα έως περιοχή Οξυγόνο, στην Αγίου Δημητρίου από τη γέφυρα έως το ΕΑΚ, στη Βυζαντίου, στην Μπότσαρη, στη Μαιάνδρου, στη Φιλελλήνων, στη Ζάχου, τη 2ας Νοεμβρίου και την Παταδιαμάντη και στην περιοχή στο πρώην ΙΚΑ ενώ αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η κοπή των χόρτων στον Ξηρόκαμπο και στη συνοικία του Νέου Δέλτα.

«Αμέσως μετά θα μπούμε μέσα στις γειτονιές για το κόψιμο των χόρτων», ανέφερε η κ. Κότογλου.

Σημειώνεται ότι πριν την ενεργοποίηση των συνεργείων στην πόλη, η Διεύθυνση Πρασίνου είχε προχωρήσει ξανά σε κοπή χόρτων στα σχολεία τα οποία ετοιμάζονταν να λειτουργήσουν μετά τις διακοπές του Πάσχα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου