ΤΟΠΙΚΑ

Στον αέρα οι δεξιώσεις γάμων τον Ιούνιο στον Βόλο

στον-αέρα-οι-δεξιώσεις-γάμων-τον-ιούνι-566234

Σήμερα γάμος γίνεται χωρίς… μουσική!

Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχθούν δεκάδες γάμοι και δεξιώσεις, που προγραμματίζονταν στον Βόλο τον Ιούνιο. Η επιτροπή λοιμωξιολόγων, που συνεδρίασε χθες, δεν έβαλε χθες στο τραπέζι το θέμα της μουσικής και συνέχισε την απαγόρευση, ούτε συζήτησε το θέμα της αύξησης των συμμετεχόντων στις δεξιώσεις από τους 100 στους 200.

Οι αποφάσεις τις επιτροπής πάγωσαν τα χαμόγελα στον επιχειρηματικό κόσμο που λειτουργεί τους χώρους δεξιώσεων με το κομμάτι της εστίασης, δηλαδή σαν εστιατόρια. Προσδοκούσαν σε χαλάρωση των μέτρων με βάση τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη στα μέσα Μάιου ότι θα ανοίξουν οι χώροι.

Η μουσική δεν είναι βέβαιο πότε θα επιτραπεί στην εστίαση. Το θέμα όπως και το όριο των ατόμων στις δεξιώσεις μετατέθηκε για να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Είμαστε δυσαρεστημένοι. Περιμέναμε ότι θα βγαίναμε από το θολό τοπίο που υπάρχει σήμερα για να μπορέσουμε να δουλέψουμε», είπε ο Δημήτρης Σουίπας, ιδιοκτήτης κέντρων διασκέδασης.

Ο ίδιος επισήμανε, ότι μαζί με τους καταστηματάρχες καταστρέφονται και οι οικογένειες που ζουν από αυτό το επάγγελμα, των σερβιτόρων, των μανάβηδων, των χασάπηδων.

Πολλοί γάμοι είχαν μεταφερθεί το προηγούμενο διάστημα για τον Ιούλιο. Ορισμένα όμως, ζευγάρια είχαν αποφασίσει να μην κάνουν πίσω και να βάλουν σε τροχιά υλοποίησης τα σχέδιά τους. Πίστευαν ότι θα αρθούν οι περιορισμοί και ότι θα κάνουν το μεγάλο βήμα όπως το ονειρεύονταν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Γάμων της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος τον Ιούνιο είχαν προγραμματιστεί 110 γάμοι. Ο προγραμματισμός είχε φέρει ήδη κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, καθώς ένα μεγάλο μέρος του εμπορικού κόσμου έχει αποκλειστικό αντικείμενο την προετοιμασία δεξιώσεων.

Τώρα τα ζευγάρια αυτά δεν θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τα όνειρά τους όπως τα σχεδίασαν, δεν θα μπορέσουν να γλεντήσουν.

Η Ελένη Κωστοπούλου, επαγγελματίας με δράση στον χώρο των δεξιώσεων, λέει ότι «τα μέτρα αποτελούν αδικία. Πρέπει οπωσδήποτε να αναζητηθεί λύση. Απαιτείται να δούμε λίγο το θέμα πιο σωστά. Το γλέντι του κάθε ζευγαριού είναι το τελευταίο».

Οι επαγγελματίες του χώρου τηρούν πιστά τα μέτρα που έχουν ανακοινωθούν. Το ίδιο θα κάνουν και το επόμενο διάστημα μοιραία, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα.

«Θα προσαρμοστούμε αναγκαστικά βάσει των δεδομένων και των εξελίξεων. Ελπίζουμε όλοι ότι μετά τους εμβολιασμούς λίγο να κρατηθούμε από όλα αυτά τα κορονοπάρτι για να μπορούμε να δουλέψουμε. Χαρές θα υπάρξουν», σημειώνει.

Από την πλευρά της άλλη επιχειρηματίας, που δεν θέλησε να μιλήσει επώνυμα, λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. «Από τη στιγμή που μας εντάσσουν στα μέτρα της εστίασης θα πρέπει να τηρήσουν και για εμάς τον περιορισμό των ατόμων ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα. «Χρειάζεται να υπάρξει συντονισμός ενεργειών και από κοινού κινήσεις. Πέρυσι ακυρώθηκαν όλες οι δεξιώσεις. Δεν είναι μόνο οι γάμοι, είναι όλες οι εκδηλώσεις που περιορίστηκαν», σημείωσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου