ΤΟΠΙΚΑ

Χιονόπτωση έκλεισε χθες άρον– άρον Γυμνάσιο

χιονόπτωση-έκλεισε-χθες-άρον-άρον-γυ-566120

Αναστάτωση χθες για γονείς μαθητών του Γυμνασίου Μηλεών, που επί δύο ώρες αναζητούσαν το… στίγμα των παιδιών τους, μετά από έκτακτη απόφαση να κλείσει το σχολείο, επειδή είχε ξεκινήσει ισχυρή χιονόπτωση.

Από τις δέκα το πρωί, οπότε και ξεκίνησε χιονόπτωση στις Μηλιές, ο διευθυντής του γυμνασίου βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας αλλά και με το Δήμο Νοτίου Πηλίου, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή επιστροφή των μαθητών στα σπίτια τους. Από το ΚΤΕΛ είχε τη διαβεβαίωση ότι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί κι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα δρομολόγια. Στις 11:30 περίπου το πρωί, ο δήμος αποφάσισε να κλείσει το σχολείο νωρίτερα, προκειμένου να επιστρέψουν οι μαθητές στα χωριά τους. Η εντολή δόθηκε στο γυμνάσιο και ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε και το ΚΤΕΛ.

Οι μαθητές έφυγαν από το σχολείο και κατευθύνθηκαν στην πλατεία των Μηλεών απ’ όπου παίρνουν το λεωφορείο. Το σχολείο έκλεισε και έφυγαν και οι εκπαιδευτικοί.

Λεωφορείο που βρισκόταν στην πλατεία των Μηλεών, πήρε τους μαθητές που είχαν προορισμό τη Βυζίτσα και τους μετέφερε στον προορισμό τους. Ο οδηγός γύρισε πίσω και φρόντισε και για τη μεταφορά των μαθητών που προορίζονταν για Νεοχώρι, Αφέτες και Άφησο.

Ωστόσο, οι μαθητές που ήταν να μετακινηθούν προς Πινακάτες και Άγιο Γεώργιο, θα έπρεπε να περιμένουν το λεωφορείο από το Βόλο. Το ΚΤΕΛ που ενημερώθηκε για το κλείσιμο του σχολείου, έδωσε άμεσα εντολή και το λεωφορείο ξεκίνησε. Ωστόσο το δρομολόγιο διαρκεί περίπου μία ώρα. Ο οδηγός που έφθασε στην πλατεία των Μηλεών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημ. Κολυνδρίνη, δεν βρήκε κανέναν μαθητή για να μεταφέρει στις Πινακάτες. Αλλά και ο διευθυντής του Γυμνασίου Μηλεών Γ. Χάρλας ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι το σχολείο δεν μπορεί να γνωρίζει αν οι μαθητές επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο.

Την ίδια ώρα οι γονείς τους που είχαν ενημερωθεί ότι τα παιδιά τους θα έφευγαν νωρίτερα, όσο έβλεπαν να περνάει η ώρα ανησυχούσαν. «Έσπασαν» τα τηλέφωνα στη Δευτεροβάθμια, μέχρι τα παιδιά να φθάσουν στα σπίτια τους, περίπου στη 1:30 το μεσημέρι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου