ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση για λειτουργία της ΕΡΑ Βόλου

πρόταση-για-λειτουργία-της-ερα-βόλου-565854

Πρόταση για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΑ Βόλου ως κοινωνική επιχείρηση θα καταθέσουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ σήμερα στις 12 το μεσημέρι την ΕΡΑ Βόλου θα επισκεφτεί ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πρασίνων Γ. Παρασκευόπουλος και θα έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους.

Πριν από δύο εβδομάδες περίπου οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσίασαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα την πρότασή τους (1) για μια παράλληλη, ανοικτή και κοινωνική ΕΡΤ, με κεντρικό σκεπτικό να αναγνωριστεί επίσημα το εγχείρημα αυτοδιαχείρισης των εργαζομένων ως Κοινωνική Επιχείρηση υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών στις συχνότητες που εγκαταλείπονται από τη Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ). Στην παρουσίαση αυτή, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της τηλεόρασης της ΕΡΤ, οι οποίοι είδαν θετικά και με δυνατότητες προοπτικής την πρόταση, τέθηκε η ανάγκη αλλά και συγκεκριμένες ιδέες για συγκεκριμένες διασφαλίσεις διαφάνειας, ανεξαρτησίας, κοινωνικής συμμετοχής, καθώς και η ανάγκη πρόβλεψης για τους εργαζομένους και αναλογικής κατανομής εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και πόρων με τη ΔΤ.

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων στις προηγούμενες εθνικές εκλογές και μέλος της ομάδας εργασίας που σχεδίασε τη συγκεκριμένη πρόταση, θα βρίσκεται σήμερα στο Βόλο για μια νέα παρουσίαση της πρότασης στους εργαζόμενους της ΕΡΑ Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου