ΤΟΠΙΚΑ

«Βουλευτής» ετών πέντε!

βουλευτής-ετών-πέντε-565388

Μία μαθήτρια από τη Μαγνησία και συγκεκριμένα από το Νηπιαγωγείο Προμυρίου, θα εκπροσωπήσει τη Θεσσαλία, στο Συμβούλιο Αντιπροσώπων της Helmepa που θα πραγματοποιηθεί στο Costa Mare στην Αθήνα, στις 12 και 13 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για την Κρυσταλία – Στεφανία Τσιτρά η οποία μαζί με 12 λιλιπούτειους μαθητές απ’ όλη τη χώρα, θα συμμετάσχουν στη δική τους μικρή… Βουλή, στη διάρκεια της οποίας θα συζητήσουν περιβαλλοντικά θέματα και θα λάβουν αποφάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τη μικρή μαθήτρια θα συνοδεύσουν τόσο οι γονείς της όσο και η νηπιαγωγός του σχολείου, κ. Κωνσταντίνα Καραβασίλη.

Το Νηπιαγωγείο Προμυρίου συμμετείχε για τρίτη χρονιά στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Helmepa που είχε ως θέμα την «Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μικροί μαθητές μυήθηκαν στον άγνωστο για τους ίδιους θαλάσσιο κόσμο και τις ομορφιές του, ενημερώθηκαν για τα απειλούμενα είδη και κυρίως για την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Προχώρησαν σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Κατηγιώργη, έκαναν ανακύκλωση, έμαθαν κατασκευές από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, έπαιξαν κουκλοθέατρο και ανέβασαν θεατρικό για την αξία των καθαρών παραλιών. Συνολικά το σχολείο συμμετείχε σε 33 δράσεις για το θαλάσσιο περιβάλλον και επιλέχθηκε ως το πιο δραστήριο στη Θεσσαλία.

«Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στις δράσεις. Μέσα από τα περιβαλλοντικά προγράμματα γίνονται σιγά – σιγά ενεργοί πολίτες και φαίνεται κατά πόσο έχουν ευαισθητοποιηθεί σε θέματα περιβάλλοντος σε βάθος χρόνου. Άλλωστε η περιβαλλοντική εκπαίδευση ξεκινά από τη μικρή ηλικία, τότε που σαν σποράκια φυτεύονται τα μηνύματα», ανέφερε η κ. Καραβασίλη.

Η μικρή Κρυσταλία – Στεφανία Τσιτρά, ήδη ετοιμάζει… βαλίτσες αλλά και την ομιλία της στη «Βουλή» της παιδικής Helmepa. «Το πρόγραμμα άρεσε σε όλα τα μέλη της ομάδας μου. Δεν θα ξεχάσω την ημέρα που καθαρίσαμε από σκουπίδια την παραλία του Κατηγιώργη. Και τα 13 παιδιά φωνάξαμε συνθήματα: όχι σκουπίδια στη θάλασσα, θάλασσες και ακτές πάντα καθαρές», δήλωσε η Κρυσταλία – Στεφανία Τσιτρά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου