ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: Συνεχίζει να αφήνεται στην τύχη του το Νοσοκομείο Βόλου

αλ-μεϊκόπουλος-συνεχίζει-να-αφήνεται-56534

Να προβεί σε επαναπροκήρυξη των έξι μόνιμων θέσεων ιατρικού προσωπικού του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία πρόσληψης των 14 ιατρών ως μόνιμο προσωπικό που έχει εδώ και καιρό ανακοινωθεί και να ενισχυθεί με κάθε τρόπο σε αναγκαίο προσωπικό το Νοσοκομείο, ζήτησε με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, «το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου στάθηκε για ακόμη μία φορά στο ύψος των περιστάσεων και κάλυψε αποτελεσματικά τον κόσμο της Μαγνησίας απέναντι στη μεγαλύτερη υγειονομική πρόκληση που είδε η εποχή μας. Ωστόσο, οι ελλείψεις του ιατρικού προσωπικού παραμένουν σημαντικές και συνεχώς αυξανόμενες». «Οι άνω των δέκα (10) ερωτήσεων που έχω πραγματοποιήσει όλο αυτό το διάστημα σχετικά με την ενίσχυση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου και των άλλων δημοσίων δομών υγείας του Νομού, έχουν μείνει αναπάντητες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρό εφημεριακό πρόβλημα για το μήνα Ιούνιο, καθώς σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ) υπολογίζεται ότι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου (ΤΕΠ) ότι θα υπάρχουν 12-18 κενές θέσεις ειδικών ιατρών, εξαιτίας της επιστροφής στις θέσεις τους των γενικών ιατρών που εκτελούσαν μέχρι τώρα εφημερίες στο ΤΕΠ του νοσοκομείου, ως έκτακτη συνδρομή για την αντιμετώπιση των αναγκών λόγω κορονοϊού.

«Με βάση την απόφαση που είχε λάβει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το αυτόνομο ΤΕΠ του Αχιλλοπούλειου θα έπρεπε ήδη να έχει στελεχωθεί με συνολικά δέκα (10) ιατρούς. Αυτή τη στιγμή στο ΤΕΠ υπηρετούν μόνο τέσσερις (4), ενώ η επαναπροκήρυξη των υπόλοιπων έξι (6) μόνιμων θέσεων που είναι κενές εκκρεμεί εδώ και καιρό, παρά το αίτημα των νοσοκομειακών ιατρών που επανειλημμένως έχω επισημάνει με ερωτήσεις μου προς το Υπουργείο», τόνισε ο Βουλευτής.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι: «Πριν από 3 περίπου μήνες, το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει την πρόσληψη 14 ιατρών ως μόνιμο προσωπικό για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, κατά 2 θέσεις λιγότερες από αυτό αυτές που είχε αιτηθεί το νοσοκομείο με βάση το οργανόγραμμά του. Οι εν λόγω προσλήψεις εδώ και καιρό βρίσκονται στη διαδικασία των κρίσεων από τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσης, μία διαδικασία που θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί και που η αδικαιολόγητη κωλυσιεργία της δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στην ομαλή εκτέλεση των εφημεριών του Νοσοκομείου», ενώ όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, εκτός από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, πρόβλημα στην εκτέλεση του εφημεριακού της προγράμματος αντιμετωπίζει και η Παιδιατρική Κλινική, καθώς μία από τις παιδίατρους που υπηρετεί ως επικουρικός θα πάρει μόνιμη θέση στο ΚΥ Βελεστίνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου