ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση του ΚΚΕ την Δευτέρα στον Βόλο

εκδήλωση-του-κκε-την-δευτέρα-στον-βόλο-564203

Η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση την Δευτέρα 8 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Park με θέμα «Γυναίκα, με ισχυρό ΚΚΕ δυναμώνουμε την διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή».

Ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η Μαρία Γαβαλά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση -κάλεσμα για την εκδήλωση αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα, στον 21ο αιώνα, οι ανάγκες και τα δικαιώματα των γυναικών θεωρούνται «πολυτέλεια» από το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις του, η προστασία της μητρότητας αποτελεί «κόστος» για το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, «βαρίδι» για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της οικονομίας. Αυτή την πολιτική σήμερα υπηρετούν και η σημερινή και οι χτεσινές κυβερνήσεις. Χτυπάνε κάθε δικαίωμα της εργαζόμενης γυναίκας, εξισώνοντας προς τα κάτω μισθούς και συντάξεις, στο όνομα της “ισότητας των φύλων”, απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στις γυναίκες καθημερινά, με τις θέσεις και τις προτάσεις του, να βρουν τη θέση τους στους σημερινούς αγώνες για δουλειά με δικαιώματα, ελεύθερο και δημιουργικό χρόνο, κοινωνική προστασία της μητρότητας, δημόσιες και δωρεάν υποδομές και υπηρεσίες για τις ανάγκες των γυναικών, όλων των ηλικιών, των οικογενειών τους, ολόκληρης της κοινωνίας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενη, άνεργη, κάθε συνταξιούχο, νέα γυναίκα της πόλης μας, που βλέπει την ζωή της να συνθλίβεται, που αγανακτεί με την καθημερινότητα και τις συνθήκες ζωής, που βλέπει την υγεία την δικιά της και της οικογένειάς της να παζαρεύεται για τα κέρδη του επιχειρηματικού ομίλου της ΑΓΕΤ, από την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών, να κάνει μια νέα επιλογή. Να βαδίσουμε μαζί ένα διαφορετικό δρόμο: Το δρόμο της ελπίδας, της πάλης για μια αξιοπρεπή ζωή, με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν στον 21ο αιώνα.

Ο δρόμος αυτός προϋποθέτει αποφασιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, στους αγώνες και σε όλες τις κάλπες”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου