ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρές καταγγελίες συνδικαλιστών

σοβαρές-καταγγελίες-συνδικαλιστών-851206

Κατά το «όπου υπάρχει φτώχεια… υπάρχει και γκρίνια» ένας δημόσιος πόλεμος καταγγελιών και υπαινιγμών βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες μεταξύ συνδικάτων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Μετάλλου στο Βόλο.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» προέβη σε σοβαρές καταγγελίες που αφορούν κυρίως στην καταστρατήγηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, παρεμβάσεις εργοδοτών υπέρ συγκεκριμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και απόπειρες τρομοκρατίας κατά συνδικαλιστών, ενισχύοντας την ανησυχία των εργαζομένων, εάν και εφόσον όλα αυτά αποδειχθούν, ότι έχουν βάση επί της ουσίας των καταγγελιών.

Η επίθεση κατά του γραμματέα του Συνδικάτου «Μήτσος Παπαρήγας» Κων. Στεργίου αλλά και η εσωτερική συνδικαλιστική κόντρα στη ΒΕΜΕΚΕΠ, όπου επιχειρήθηκε να καθαιρεθεί ο γραμματέας του σωματείου Αχ. Αργατζόπουλος, καταγγέλθηκαν χθες ως φαινόμενα εκφοβισμού των εργαζομένων.

«Εκτιμούμε ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο από συγκεκριμένο μέτωπο, που στόχο έχει να κτυπήσει το συνδικάτο σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Όμως να είναι σίγουροι όλοι αυτοί ότι σύντομα θα πάρουν την απάντησή τους» επισήμανε ο πρόεδρος του «Μήτσος Παπαρήγας» Γιώργος Ρούσσας.

Για το θέμα της ΒΕΜΕΚΕΠ εξάλλου ο γραμματέας του σωματείου Αχ. Αργαντζόπουλος κατήγγειλε τη στάση των συναδέλφων του και την απέδωσε στο γεγονός ότι ο ίδιος κατήγγειλε μαύρες υπερωρίες, σημείωσε δε ότι «τέτοιες πρακτικές δεν τιμούν τους συνδικαλιστές, που υποτίθεται εκλέγονται για να υπερασπίσουν τα δίκαια των εργαζομένων. Οι συνδικαλιστές δεν εκλέγονται για να κρύβουν και να προστατεύουν την μαύρη εργασία, ούτε να κάνουν ό,τι τους λένε οι εργοδότες, ούτε να εμπορεύονται τις ελπίδες των εργαζομένων, αλλά για να διεκδικούν και να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων».

«Πόλεμος στη ΜΕΤΚΑ»

Στο μεταξύ με φόντο τις εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργατοϋπαλλήλων στη ΜΕΤΚΑ που θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή, έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΠΑΣΚ και της ΔΑΣ- ΕΣΑΚ.
Ο γραμματέας του Συνδικάτου Μήτσος Παπαρήγας Κων. Στεργίου κατήγγειλε χθες ότι έχει στοχοποιηθεί από το σωματείο για τη διαφοροποίησή του σε θέματα που αφορούν σε χειρισμούς του σωματείου. Επίσης υποστήριξε ότι υπάρχει εργοδοτική παρέμβαση, προκειμένου να στηριχθεί στις εκλογές η υπάρχουσα πλειοψηφία των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο σωματείου και πρόσθεσε: «Οι φωνές που αντιστέκονται και μπαίνουν εμπόδιο στις όποιες επιλογές της εργοδοσίας, είναι ενοχλητικές. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίθεση που δέχθηκα εγώ μετά το τέλος της συνέλευσης του σωματείου της ΜΕΤΚΑ, όπου ταράχθηκαν τα ήρεμα νερά που υπάρχουν χρόνια τώρα. Η εργοδοτική αυθαιρεσία επεκτείνεται και στην προσπάθεια της διεύθυνσης να παρέμβει υπέρ του σημερινού διοικητικού συμβουλίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη Δευτέρα η διεύθυνση μάζευε κατά τμήμα το προσωπικό και ζητούσε από τους εργαζόμενους να διατηρήσουν την υπάρχουσα συνδικαλιστική κατάσταση, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στο μέλλον».

Τις καταγγελίες του κ. Στεργίου απέρριψε χθες ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ Βαγγέλης Τσιτσικλής, απερχόμενος πρόεδρος του σωματείου και εκ νέου υποψήφιος. Ο κ. Τσιτσικλής απέδωσε στα όσα λέει ο συνδικαλιστής του Συνδικάτου «Μήτσος Παπαρήγας» σκοπιμότητες επειδή κατέρχεται υποψήφιος στις εκλογές του σωματείου, αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιαδήποτε ανάμιξη της εργοδοσίας της ΜΕΤΚΑ στα συνδικαλιστικά του σωματείου και επιπλέον επισήμανε ότι στη συνέλευση που έγινε αρχές της εβδομάδας, o ίδιος ο κ. Στεργίου όταν προκλήθηκε να προβεί σε συγκεκριμένες καταγγελίες κατά του σωματείου, υπαναχώρησε, αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι όταν κινδύνευσε με απόλυση, με παρέμβαση του προέδρου του σωματείου, αυτό απετράπη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου