ΤΟΠΙΚΑ

Εκανε σπίτι του τον κάδο απορριμμάτων στο Διμήνι!

εκανε-σπίτι-του-τον-κάδο-απορριμμάτων-563748

Αστεγος που εμφανίστηκε τις τελευταίες δύο ημέρες στην οδό Διμηνίου – Αναστατωμένοι περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία

Σπίτι του τον κάδο απορριμμάτων, τον οποίο γύρισε ανάποδα και χώθηκε μέσα για να βγάλει το βράδυ του, έκανε άστεγος που εμφανίστηκε στην οδό Διμηνίου. Περίοικοι που είδαν τον άστεγο άνδρα να αναζητά χώρο ανάμεσα στα σκουπίδια για να ξαποστάσει από τη σκληρή ζωή που του επιφύλαξε η μοίρα στον δρόμο, προσπάθησαν να τον βοηθήσουν. Καμία βοήθεια δεν δέχθηκε, ούτε μοιράστηκε μαζί τους τη δραματική ιστορία που φαίνεται να κουβαλά…

Πρόκειται για έναν άντρα ηλικίας περίπου 40 ετών όπως περιγράφουν κάτοικοι της οδού Διμηνίου, που εμφανίστηκε στην περιοχή προχθές το απόγευμα. Αρχικά ο άστεγος, ο οποίος αρνήθηκε να μιλήσει για την ιστορία του και πώς βρέθηκε στον δρόμο, επιχείρησε να καταλύσει στο γήπεδο του Paintball πίσω από τα γήπεδα 5Χ5. Η παρουσία τριών σκύλων που φυλούν την έκταση φαίνεται ότι απέτρεψε την παραμονή του στον χώρο.

Βρήκε προσωρινό κατάλυμα σε ένα πρόχειρο σπιτάκι, σε κοντινή απόσταση όπου επαγγελματίας της περιοχής φυλάσσει εργαλεία για αγροτικές δουλειές, γρήγορα όμως εγκατέλειψε και αυτή τη λύση, ιδίως αφότου εμφανίστηκε Αστυνομία μετά από κλήση κατοίκου. Χθες το απόγευμα, έκανε και πάλι την εμφάνισή του στο ίδιο σημείο. Ο κάδος απορριμμάτων που βρίσκεται πάνω στον δρόμο, έξω από τα γήπεδα 5Χ5 έγινε το σπίτι του. Περίοικοι τον είδαν να τον γυρίζει ανάποδα και να μπαίνει μέσα για να περάσει το βράδυ του μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Οπως λένε κάτοικοι της περιοχής δεν τον έχουν ξαναδεί. «Εμφανίστηκε πριν από δύο ημέρες. Αρχικά είχε και κάτι στρώματα μαζί του. Οσοι επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν για να τον βοηθήσουν δεν τα κατάφεραν. Τους έδιωχνε. Δεν είναι όμως κατάσταση αυτή. Να υπάρχει ένας άνθρωπος που κοιμάται μέσα στον κάδο επειδή δεν έχει πού αλλού να μείνει», περιγράφουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ κάτοικοι της περιοχής.

«Τι θα πούμε στα παιδιά μας που περνώντας από το σημείο καθ’ οδόν για το σχολείο βλέπουν έναν άνθρωπο σε τέτοια κατάσταση; Πρέπει να επέμβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες», σημειώνουν και ζητούν από τον δήμο να παρέμβει.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου