ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Φρέσκα μυαλά
“Ο κόσμος θέλει φρέσκα μυαλά και όχι βαμμένα μαλλιά” επισήμανε προχθές πολιτευτής στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, παρακινώντας το κόμμα του να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε ιδέες. Οι νεοδημοκράτες έχουν ταρακουνηθεί για τα καλά μετά τις αλλαγές που επιχείρησε ο Γιώργος Παπανδρέου και που τουλάχιστον στην κοινωνία φαίνεται ότι γίνονται αποδεκτές με ικανοποίηση σε ένα σημαντικό βαθμό. Βέβαια όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, αλλά ως συγκοινωνούντα δοχεία… λογικά το σκέφτηκαν οι γαλάζιοι και ζητούν αλλαγές.
Β.Κ

Ρατσιστικό
Βέβαια οι αλλαγές είναι καλές, αρκεί να μην φτάνουν στα όρια του ηλικιακού ρατσισμού. Αυτό παραδέχτηκε και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος προχθές, παραδεχόμενος ότι υπάρχουν ικανότατα στελέχη που μπορούν να ασκήσουν διοίκηση και έχουν ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο, αλλά θεωρείται μείον… το ότι πάτησαν τα 60… Και τι θα τους κάνουν αυτούς, καλέ… θα τους ρίξουν στην πυρά; Στη δημιουργικότερη ηλικία βρίσκονται και με περίσσια εμπειρία, σύμφωνα και με τους εμπειρογνώμονες της Ε.Ε., που θέλουν να λύσουν το ασφαλιστικό και επιμένουν να επιβάλουν εργασία μέχρι τα 70!!
Β.Κ

Βιογραφικό
Κάποιο πουλάκι μού ψιθύρισε ότι ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Τζανής έκανε τα “χαρτιά του” και απέστειλε βιογραφικό… για τις θέσεις που έχουν “προκηρυχθεί”.
Οι πληροφορίες βέβαια διίστανται. Άλλοι λένε για θέση Γενικού Γραμματέα σε Υπουργείο, άλλοι για ΔΕΚΟ και άλλοι για το Νοσοκομείο Βόλου. Το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη… περιμένοντας από τον ίδιο το Λέο να ανοίξει τα χαρτιά του…
Β.Κ

Η μπίλια
«Ολοι με την Ντόρα θα είναι στο τέλος και να μου το θυμηθείς» έλεγε στη στήλη προχθές ο πρώην Υφυπουργός Θανάσης Νάκος, ένθερμος υποστηρικτής της πρώην Υπουργού. Οι πολιτικοί φίλοι του Θανάση Νάκου, περιττό να πούμε ότι συντάσσονται στην ίδια γραμμή… εάν και όσοι γνωρίζουν καλά τα της Ν.Δ. επισημαίνουν ότι και ο Αντώνης Σαμαράς κερδίζει διαρκώς έδαφος… στους πολίτες και από τη στιγμή που η διαδικασία είναι ανοιχτή.. κανείς δεν μπορεί να ξέρει από τώρα που θα κάτσει η μπίλια… όπως έλεγαν.
Β.Κ

Κρησάρα
Η μη εκλογή της Πετρούλας Ντελεδήμου στο Πολιτικό Συμβούλιο ξάφνιασε αρκετούς, καθώς η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας συμπεριλαμβανόταν στην πρόταση του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου. Παρ όλα αυτά δεν κατάφερε να “κόψει το νήμα”, αφού έμεινε πολύ πίσω από τους υπόλοιπους όχι λόγω Παναγιωτακόπουλου, όπως ίσως να σκεφτούν πολλοί, αφού θεωρείται κοντά στον Χρ. Παπουτσή, άρα και στην τάση Παναγιωτακόπουλου. Άλλοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν να στείλουν μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος και πέταξαν απέξω δύο από τις επιλογές του. Όταν υπάρχει “κάλπη”, καμία πρόταση δεν μπορεί να υποβληθεί. Όλες περνούν από την “κρησάρα” των εκλεκτόρων… όπως και τελικά έγινε.
Β.Κ

Περί stage
Σε πολύ δύσκολη θέση έχουν έρθει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας του stage. Όχι τόσο γιατί αποφασίστηκε να καταργηθούν στο δημόσιο, όσο για το γεγονός ότι θα απολυθούν χωρίς καν να πληρωθούν όσοι προσελήφθησαν προεκλογικά. Ο κάθε εργαζόμενος όταν απασχολείται έστω και μία ώρα δικαιούται να πληρωθεί, ακόμη και εάν η πρόσληψή του αποτέλεσε προϊόν ρουσφετιού…
Επιπλέον μάλλον θα πρέπει να επανεξεταστεί και η απόφαση για την εφαρμογή των stage στον ιδιωτικό τομέα, διότι το ίδιο “δουλεμπόριο” εξυπηρετεί.
Ανοίγει ο δρόμος για τον κάθε ιδιώτη, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, να απολύει προσωπικό και να το αναπληρώνει με stage. Γιατί να μην κάνει τη δουλειά του ένας επιχειρηματίας, πληρώνοντας 400άρια αντί για συλλογικές συμβάσεις; Αναμένουμε απάντηση… “ανθρώπινη και σοσιαλιστική”, όχι ρεαλιστική.
Β.Κ

Απίστευτος αριθμός
Στο νομό Μαγνησίας, όπως μας ενημέρωσε η προϊσταμένη της ΙΓ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου, υπάρχουν περισσότεροι από 500 αρχαιολογικοί χώροι. Γνωρίζετε πόσοι από αυτούς είναι επισκέψιμοι; Μόλις οι 12!!!
Α.Φ.

Ανοχύρωτοι
Την ίδια στιγμή και ενώ από τους 500 αρχαιολογικούς χώρους έχουν αξιοποιηθεί και αναδειχθεί οι 12, να διευκρινίσουμε ότι οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Μαγνησίας είναι υπεράνθρωπες για την προβολή των συγκεκριμένων χώρων και τη δημιουργία δικτύου πολιτιστικών διαδρομών, οι υπάρχοντες επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι είναι ανοχύρωτοι! Στο Διμήνι δεν υπάρχει φύλακας, γιατί εργάζεται ένας συμβασιούχος, στη Γορίτσα το ίδιο, στο λόφο των Παλαιών το ίδιο… Δεν είναι κρίμα;
Α.Φ.

Πήρε φωτιά…

Πήρε φωτιά η… Καλαμαριά ή καλύτερα η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στον προχθεσινοβραδινό απολογισμό της Δημοτικής Αρχής για το 2008. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι αποχώρησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ για να γράψουν το ρεπορτάζ, ενώ η συνεδρίαση συνεχιζόταν.
Ποιο ηθικό δίδαγμα εξάγεται από την προχθεσινή συνεδρίαση; Ότι τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου προσφέρονται όχι μόνον για την Ένωση Συντακτών αλλά και για τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, για να καταδειχθεί ότι το… βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο – δυνατό και βεβαίως σε πλήρη δυσαρμονία με το νέο ήθος που επαγγέλλεται ο νέος Πρωθυπουργός…

Η υπονόμευση
…Πάντως το κλίμα δυναμιτίστηκε από νωρίς, όταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κυρ. Μήτρου, απευθυνόμενος στο Δήμαρχο, έκανε λόγο ότι τον υπονομεύουν οι συνεργάτες του και ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει, όπως είπε, τις αρνητικές του παρενέργειες στην παραγωγή αποτελεσματικού δημοτικού έργου.
Από εκεί άρχισε να ξετυλίγεται σιγά – σιγά το γαϊτανάκι από την πλευρά των συμβούλων της πλειοψηφίας. Κάποιοι, αντί να παρακάμψουν την… πολιτική ντρίμπλα της μειοψηφίας έχασαν τη ψυχραιμία τους και άρχισαν ένας – ένας να πέφτουν στην… παγίδα. Πρώτος και καλύτερος ο Αντιδήμαρχος Χρ. Τσαμπρινός που αναζήτησε εξιλαστήρια θύματα στα ΜΜΕ, καθώς μίλησε για εμπάθεια συγκεκριμένης δημοσιογράφου σε βάρος της Δημοτικής Αρχής. Από κοντά και ο Απόστολος Φοινικόπουλος, που μίλησε για παραπολιτικά που δεν έχουν ονοματεπώνυμο, ενώ προηγουμένως είχε φροντίσει να …ξεθάψει την Κυβέρνηση Τζανετάκη και τη συνεργασία Ν.Δ. – ΚΚΕ και να την παρομοιάσει με τη συστοιχισμένη θέση της παράταξης Μήτρου και της παράταξης ΔΑΣ, με αποτέλεσμα να εισπράξει από τους κ.κ. Νίκου και Παππά την… πληρωμένη απάντηση «άξιος ο μισθός σου». Πιο διακριτική και σαφώς πιο ευφυής πολιτικά, ήταν η στάση των δύο άλλων Αντιδημάρχων Γιαν. Στάμου και Δημ. Δερβένη, ενώ από τους υπόλοιπους οι περισσότεροι αρκέστηκαν να στηλιτεύσουν συμπεριφορές συναδέλφων τους που επισκιάζουν, όπως είπαν, το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Τα άκουσε
…Εξυπακούεται ότι τις περισσότερες βολές τις δέχθηκε ο συγκοινωνιολόγος Μπ. Σκυργιάννης που απουσίαζε και ο οποίος δέχθηκε ομαδικά πυρά για την άποψη που εξέφρασε την εβδομάδα που μας πέρασε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δηλαδή «ντρέπεται για τους Βολιώτες», με αφορμή τις αντιδράσεις όλων όσοι εκφράζουν αντίθετη άποψη για τον τρόπο κατασκευής των ποδηλατοδρόμων…

Μην τον υποτιμάτε…
…Εκείνος ο οποίος τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του Αλέκου Βούλγαρη ήταν ο Απόστολος Φοινικόπουλος, καθώς οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αρκέστηκαν να υπεραμυνθούν γενικά το έργο της Δημοτικής Αρχής. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και με βάση τις εκτιμήσεις της μειοψηφίας για την κακή εικόνα που έχουν οι πολίτες για το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής, κατηγόρησε την ομάδα Μήτρου ότι σπεύδει να πάθει τα ίδια που έπαθε η Νέα Δημοκρατία και το δίδυμο Καραμανλή – Ρουσόπουλου. Ένα δίδυμο που είχε, όπως τόνισε, πάντα το βλέμμα της στραμμένο στα ΜΜΕ και στις επιθυμίες του πολίτη. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε ο κ. Φοινικόπουλος, με ευφρόσυνη διάθεση απαξίωναν το έργο του… Γιωργάκη. Οι πολίτες όμως αποφάσισαν διαφορετικά. Προσέξτε μην πάθετε και εσείς το ίδιο, κατέληξε ο Αντιδήμαρχος…

Μήνυμα
Από την πλευρά τους πάντως τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας, εκμεταλλευόμενοι την παντελή απουσία εκπροσώπων φορέων στον προχθεσινό απολογισμό, μίλησαν για δυνατό πολιτικό μήνυμα που έστειλαν στη Δημοτική Αρχή. Σημειώνεται πως στον απολογισμό είχαν προσκληθεί ο Μητροπολίτης, οι βουλευτές, ο Περιφερειάρχης, ο νομάρχης ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, Δήμαρχοι, οι πρόεδροι του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου, του ΣΕΒ, του Εργατικού Κέντρου και οι Πρόεδροι των Συνοικιακών Συμβουλίων. Ποιοι παραβρέθηκαν; Ο Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Κ. Σακελλαρίου ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Π. Μαβίδη και οι εκπρόσωποι των Συνοικιακών Συμβουλίων…

Ο ηγετικός ρόλος
…Πάντως ο εκνευρισμός στην Ομάδα Πλειοψηφίας αναπόφευκτα κάποια στιγμή άφησε αιχμές και για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Όταν ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Ζαρκάδας έκανε λόγο ότι ο Δήμος έχασε τον ηγετικό ρόλο που είχε στο Νομό, ο Δήμαρχος αντέτεινε ότι αυτόν το ρόλο τον έχει και το διατηρεί. Ο ηγετικός ρόλος, είπε, είναι στο σχεδιασμό τού Αύριο και όχι στην παραπολιτική και στα… βεγγαλικά δεξιά και αριστερά.

Ζήτησε συγνώμη
Και κάτι θετικό από τον προχθεσινό απολογισμό. Ο Δημήτρης Δερβένης ζήτησε συγνώμη από τον Πρόεδρο και από τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους για τη συμπεριφορά του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που αφορούσε ατον οικονομικό απολογισμό και για την ανοίκεια συμπεριφορά του απέναντι στον ορκωτό λογιστή που ήλεγξε τα οικονομικά του Δήμου για το 2008. Παραφέρθηκα είπε ο Αντιδήμαρχος για να εισπράξει τα εύσημα του Προεδρείου για την αναγνώριση του λάθους του…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Με κάθε τρόπο
Επισκεπτόμενος τελευταία τη βιομηχανία HDVS A.E., με αφορμή την ενημέρωση των εργαζομένων και διανομή του εντύπου για τη νέα γρίπη, ο νομάρχης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τη μεγάλη προσφορά της εταιρίας στην τοπική και εθνική οικονομία. Παράλληλα τόνισε ότι η παρουσία και άλλων επιχειρήσεων στο νομό και την Κεντρική Ελλάδα, οι οποίες συνδέονται στενά και συνεργάζονται μεταξύ τους στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, όπως οι ΜΕΤΚΑ, ΒOSA, SHEELMAN και Κιολεΐδης, προσδίδουν ιδιαίτερη δυναμική στην περιοχή μας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη.
Δήλωσε μάλιστα ότι αυτές οι μονάδες πρέπει να στηριχθούν με κάθε τρόπο, ενώ ανακοίνωσε ότι η ΝΑΜ θα διοργανώσει στο εγγύς μέλλον ημερίδα με θέμα τη συμβολή της τοπικής αμυντικής βιομηχανίας, στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι βιομηχανίες της περιοχής που εξειδικεύονται στον τομέα αυτό. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε, θα υποβληθεί πρόταση για συνδιοργάνωση στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Β.Σ.

Προσοχή! Τουαλέτες
Μια εικόνα χίλιες λέξεις λέει κάποια ρήση κι αυτό ταιριάζει απόλυτα με την παραπάνω φωτογραφία. Πρόκειται για μία από τις τουαλέτες του Νοσοκομείου Βόλου και μάλιστα στη νέα πτέρυγα, που έχει μόλις εδώ και δυο χρόνια εγκαινιαστεί. Δεν λέμε ότι πρόκειται για τριτοκοσμική εικόνα, όμως μία παραπάνω προσοχή θα έπρεπε να είχε δοθεί. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το Νοσοκομείο που θα έπρεπε να είναι όλα στην εντέλεια. Υπάρχει και η νέα γρίπη, αν μη τι άλλο…
Δ.Π

Η σημαία στο βράχο
Στην άκρη της θάλασσας στο Τρίκερι, κάτοικοι της περιοχής πάνω σε βράχους ζωγράφισαν την ελληνική σημαία κι ένα πολύ πρωτότυπο έργο τέχνης. Η κίνησή τους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εθνικιστική, όπως θα έλεγαν ή θα σκέφτονταν μερικοί, αλλά απολύτως καλλιτεχνική και ιδιαίτερα συγκινητική. Το λόγια είναι περιττά και δίνουμε την ευκαιρία απλά να το απολαύσετε!
Δ.Π

Μάθημα ζωής
Πολλά είναι τελικά τα πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον ίδιο μας τον τόπο. Το Ν. Πήλιο, οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων, η αρχιτεκτονική αποτελούν πηγές έρευνας για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και μάλιστα είναι και πρότυπα βιολογικής ανάπτυξης και οικολογίας. Κι αυτό το αναφέρουμε γιατί πολλές είναι οι φορές που απαξιώνουμε τον ίδιο μας τον τόπο, ενώ άλλοι και κυρίως ξένοι πιστεύουν ότι είναι ευλογημένος. Οπότε ας πάρουμε ένα μάθημα και να αρχίσουμε επιτέλους να σεβόμαστε και να εκτιμούμε ό,τι έχουμε κι ό,τι μας έδωσε η φύση…
Δ.Π

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου