ΤΟΠΙΚΑ

Ριζόπουλος: «Εικόνες εγκατάλειψης στο ΕΑΚ Βόλου»

ριζόπουλος-εικόνες-εγκατάλειψης-στ-563666

Στην κατάσταση των υποδομών του ΕΑΚ Βόλου αναφέρεται ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «το ιστορικό στάδιο της πόλης παρουσιάζει εικόνες εγκατάλειψης, εικόνες ακόμη μιας χαμένης 5ετίας».

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Ριζόπουλος αναφέρει τα εξής:

“Ακόμη μια χαμένη 5ετία για το ΕΑΚ Βόλου! Οι εικόνες της εγκατάλειψης του ιστορικού σταδίου της πόλης, που βρίσκεται στο κέντρο μιας περιοχής σημαντικών αθλητικών υποδομών του Βόλου, είναι τραγικές! Ένας αθλητικός χώρος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει και να φιλοξενήσει πολλαπλές αθλητικές δραστηριότητες και αρκετούς αθλητικούς συλλόγους, που απεγνωσμένα αναζητούν χώρο για τις προπονήσεις τους, «σαπίζει» από την αδιαφορία της κυβέρνησης, της δημοτικής και περιφερειακής αρχής.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις για κατασκευή ποδηλατοδρομίου στο Βόλο «διεθνών» προδιαγραφών δεν έχουν σχέση με τις ανάγκες των δημοτών, που αναζητούν χώρους άθλησης κοντά στους συνοικίες που διαμένουν! Το Εθνικό Στάδιο Βόλου, μέρος τους Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Βόλου (ΕΑΚ), θα μπορούσε να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του μια σειρά αθλητικές δραστηριότητες. Όμως η δημοτική αρχή Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν ως προτεραιότητα άλλες υποδομές, που δεν αφορούν τον μαζικό αθλητισμό, αλλά τα κέρδη εργολαβικών εταιρειών από μελέτες και κατασκευές, που, όπως το Ποδηλατοδρόμιο Τρικάλων, μένουν στο τέλος άχρηστα «κουφάρια»!

Είναι ντροπή για την πόλη οι εικόνες της εγκατάλειψης του Εθνικού Σταδίου. Είναι ένα από τα πολλά έργα που δεν έκανε η δημοτική αρχή! Είναι ένα από τα έργα που δεν έκανε η δημοτική αρχή γιατί το ΕΑΚ δεν είναι «βιτρίνα», που φέρνει ψήφους! Δεν είναι «επένδυση» που θα φέρει κέρδη στους επιχειρηματίες! Δεν είναι γι’ αυτούς «επιλέξιμο» έργο! Γιατί δεν είναι «επιλέξιμα» τα έργα για τις πραγματικές ανάγκες στο μαζικό αθλητισμό των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών της, που αναγκάζονται να χρυσοπληρώνουν το δικαίωμά τους στην άθληση σε κάθε είδους ιδιωτικές υποδομές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου