ΤΟΠΙΚΑ

Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

μονάδα-παραγωγής-ηλεκτρικής-ενέργει-563452

Eπένδυση στον τομέα της ενέργειας προχωρά στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου. Ιδιωτική εταιρεία με την επωνυμία ΒΙΟΠΑΡ σχεδιάζει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα. Σε πρώτη φάση μάλιστα προβλέπεται να απασχολήσει 12 άτομα προσωπικό για τη λειτουργία της Μονάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επενδυτές είναι επιχειρηματίες από την περιοχή της Ηπείρου που απευθύνθηκαν ήδη στο Δήμο Ρήγα Φεραίου αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το θέμα της επένδυσης απασχόλησε και την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, όπου έγινε γνωστό ότι η εταιρεία έχει σχεδιάσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα και προγραμματίζει να εγκατασταθεί στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή, ενώ ήδη έλαβε την έγκριση περιβαλλοντικών πόρων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την αρμόδια επιτροπή.

Στόχος της είναι να παράγει ενέργεια ισχύος 5MW, ενώ εκτιμάται ότι θα προσεγγίζει τις 112.000 MWh ετησίως.

Παράλληλα στο πλαίσιο της συνεργασίας και της προσφοράς στην τοπική κοινωνία έχει προτείνει ήδη στο Δήμο ένα πλαίσιο προτάσεων, όπως δίκτυο τηλεθέρμανσης για τα σπίτια αλλά και τα δημοτικά κτίρια.

Ειδικότερα προτάθηκε η ενέργεια που θα παράγεται, θα μπορεί τμήμα της να αξιοποιηθεί για τη θέρμανση και ψύξη των κατοικιών αλλά και των δημοτικών κτιρίων, ακόμη και για τη θέρμανση των θερμοκηπίων, ενώ υπάρχει αναφορά και για τη δημιουργία ενός δικτύου τηλεθέρμανσης για τις οικίες μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ» και ειδικότερα μέσα από το ειδικό πρόγραμμα Jessica.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως: «ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είναι θετικός στην προσέλκυση επενδύσεων που θα σέβονται την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των δημοτών» και ότι: «σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε για ακόμη μια φορά, με ψυχραιμία, αντικειμενικότητα, χωρίς προκαταλήψεις και λαϊκισμούς».

Η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ σε πρώτη φάση προβλέπεται να απασχολήσει περίπου 12 άτομα σε τρεις βάρδιες, καθώς θα λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου