ΤΟΠΙΚΑ

Τα βλέμματα στο κύπελλο

τα-βλέμματα-στο-κύπελλο-851206

Το δεύτερο πιάτο της τέταρτης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος «σερβίρεται» σήμερα, ενώ θα ολοκληρωθεί αύριο με ακόμη δυο αναμετρήσεις. Από το σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν ανάμεσα στον ΟΦΗ και στον ΠΑΟΚ, καθώς και αυτό που θα γίνει στον Βόλο μεταξύ του φιλόδοξου Ολυμπιακού και της Λάρισας.
Το Θεσσαλικό ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και της Λάρισας δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα του κυπέλλου. Με 6.000 κόσμο στο πλευρό τους οι Βολιώτες θέλουν να πετύχουν μια ιστορική νίκη και να δείξουν ότι είναι έτοιμοι για την Σουπερ Λιγκ. Η ΑΕΛ μετά το διπλό στην Κομοτηνή με ανεβασμένο το ηθικό, αλλά χωρίς φιλάθλους στο πλευρό της θα παραταχθεί για την πρόκριση στον Βόλο.
Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Εορδαϊκό στις 5 μ.μ. Οι πράσινοι με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα θέλουν φυσικά να αποφύγουν ένα ενδεχόμενο «στραπάτσο» στην δύσκολη περίοδο αμφισβήτησης που διανύουν. Θέλουν να καθαρίσουν το ματς και να κάνουν επίδειξη ισχύος.
Με πολλά προβλήματα θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ στην Κρήτη. Ο Σάντος, ενόψει του σημερινού αγώνα (2.15 μ.μ., Alpha) έμεινε όλο κι όλο με 18 παίκτες. Στη λίστα τραυματιών, που δεν αδειάζει ποτέ φέτος, προστέθηκαν ο Χαλκιάς με τον Κονσεϊσάο. Ο πρώτος έχει ενόχληση στον δικέφαλο και ενώ ο δεύτερος έμαθε με μία εβδομάδα καθυστέρηση(!), ότι έχει θλάση στους προσαγωγούς και θα μείνει δύο – τρεις εβδομάδες έξω. Νοκ άουτ είναι ακόμη οι τραυματίες Φιλομένο, Μουσλίμοβιτς, Αμπουμπακάρι και ο τιμωρημένος Ιβιτς.
Ο Πανθρακικός για μία ακόμα αγωνιστική δεν κατάφερε να φτάσει στην νίκη. Μάλιστα υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ήττα από την Λάρισα και πλέον η προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία έγινε εξαιρετικά δύσκολη. Το κύπελλο και το σημερινό ματς με την Καλλιθέα αποτελεί πλέον ευκαιρία για… νίκη. Ο Αλμπέρ Καρτιέ ευελπιστεί ότι πιθανή νίκη της ομάδας και πρόκριση στην επόμενη φάση θα δώσει στους παίκτες και την απαιτούμενη ψυχολογία για να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους στο πρωτάθλημα. Από την άλλη η γηπεδούχος Καλλιθέα ευελπιστεί για την έκπληξη.
Ο Ηλίας Αναστασάκος δεν θα ενισχύσει τις προσπάθειες του Ατρόμητου στο εκτός έδρας παιχνίδι του κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Βισαλτιακό, που θα γίνει σήμερα στη Νιγρίτα. Ο έμπειρος επιθετικός υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες πάντως δεν έδειξαν να έχει κάτι ιδιαίτερο. Ο Βισαλτιακός έρχεται αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του και οι παίκτες του αναμένεται να τα δώσουν όλα για να βγάλουν εκτός διοργάνωσης την ομάδα του Περιστερίου.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια η νεοφώτιστη Καβάλα φιλοξενείται στον Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα, η Ξάνθη θα προσπαθήσει για την πρόκριση κόντρα στον Εθνικό, ενώ ο Λεβαδειακός φιλοξενείται στη Νίκαια από τον Ιωνικό. Στην Κατερίνη ο Εργοτέλης θα τεθεί απέναντι στον Πιερικό που ψάχνει γιατρικό στο κύπελλο για να συνέλθει από την άσχημη πορεία στο πρωτάθλημα, ενώ ο Αρης αγωνίζεται κόντρα στον Ασπρόπυργο.

ΣΗΜΕΡΑ
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 14:15
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπασταμάτης Κ. ΕΠΣ Αθηνών

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΚΑΒΑΛΑ 14:15
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος Χ. ΕΠΣ Ηπείρου

ΒΙΣΑΛΤΙΑΚΟΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 14:15
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης Π. ΕΠΣ Μακεδονίας

ΕΘΝΙΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ 14:15
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος Α. ΕΠΣ Δωδ/νήσου

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 14:15
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος Σ. ΕΠΣ Αθηνών

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 14:15
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας Π. ΕΠΣ Μεσσηνίας

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 14:15
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης Μ. ΕΠΣ Αθηνών

ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΛΑΡΙΣΑ 17:00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάκος Μ. ΕΠΣ Ξάνθης

ΕΟΡΔΑÏΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑÏΚΟΣ 17:00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης Α. ΕΠΣ Μακεδονίας

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ-ΑΡΗΣ 19:00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης Μ. ΕΠΣ Ρεθύμνου

ΑΥΡΙΟ
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ 17:00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύρκος Δ. ΕΠΣ Ηπείρου

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΦΥΛΗΣ-ΑΕΚ 17:00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης Στ. ΕΠΣ Αθηνών

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου