ΤΟΠΙΚΑ

Ο Τιμολέων Διαμαντής στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

ο-τιμολέων-διαμαντής-στο-2ο-επαλ-νέας-ιω-562975

Ο Τιμολέων Διαμαντής, νικητής του δεύτερου κύκλου του τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής MASTERCHEF, επισκέφτηκε, πριν από λίγες μέρες, το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας προκειμένου να συνομιλήσει με μαθητές της Α’ τάξης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων που διδάσκεται στην Α’ τάξη ΕΠΑ.Λ. Οι μαθητές ενός από τα τμήματα της Α’ τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Ν Ιωνίας, συμπορευόμενοι με το ρυθμό της τηλεοπτικής εποχής, σύμφωνα με τον οποίο ένα σεβαστό μέρος του τηλεοπτικού χρόνου κατακλύζεται από εκπομπές μαγειρικής και με οδηγό τη ζωντάνια της εφηβείας αποφάσισαν, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου μαθήματος, να ασχοληθούν με το θέμα του STREET FOOD, δηλαδή του γρήγορου φαγητού στο χέρι.

Ο κ. Διαμαντής, όντας απόφοιτος ΕΠΑΛ και δημοφιλής στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, δεν δίστασε στιγμή να δεχτεί την πρόταση να μιλήσει στους μαθητές για έναν τομέα που γνωρίζει σε βάθος.

Οπως ανέφερε ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Ιωάννης Οικονομίδης, “Η επαφή του με τα παιδιά ήταν άμεση, ζεστή και ουσιώδης. Άριστα προετοιμασμένος για το θέμα και με μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της εργασίας των μαθητών, παρέμεινε στο χώρο του σχολείου για τρεις διδακτικές ώρες, μετέδωσε τις γνώσεις του, έκανε δημιουργικό διάλογο με τους μαθητές και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για περαιτέρω έρευνα του θέματος.

Οι μαθητές διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, έθεσαν στοχευμένες ερωτήσεις και ενθουσιάστηκαν με τη γνωριμία τους μαζί του”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου