ΤΟΠΙΚΑ

Εγγυημένο συμβόλαιο απασχόλησης ζητούν οι εργαζόμενοι σε Λαφάρζ – Holcim

εγγυημένο-συμβόλαιο-απασχόλησης-ζητ-562026

Ενα εγγυημένο συμβόλαιο απασχόλησης για μια περίοδο δύο ετών για όλους τους εργαζόμενους της Lafarge και της Holcim ζήτησαν εκπρόσωποι των δύο «γιγάντων» της τσιμεντοβιομηχανίας που βρίσκονται σε διαδικασία συγχώνευσης.

Στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Holcim, αντιπροσωπεία των εργαζομένων ζήτησε να υπάρξει διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενώ επίσης εκφράστηκε η ανησυχία τους για το μέλλον των 15.000 εργαζομένων των δύο εταιρειών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Holcim, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε τις φιλοδοξίες της διοίκησης για το τρέχον έτος, ξεκινώντας από την προϋπόθεση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ όπως έγινε γνωστό τα τελευταία στάδια της διαδικασίας για τη συγχώνευση θα είναι το αντικείμενο της έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 8 Μαΐου.

Με τη συγχώνευση των δύο Ομίλων δημιουργείται ένας κολοσσός αξίας 42 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους όρους της αναθεωρημένης συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, κάθε εννέα μετοχές της Holcim θα ανταλλάσσονται με 10 μετοχές της Lafarge. Επίσης, ο Bruno Lafont θα αναλάβει μη εκτελεστικός πρόεδρος, μαζί με τον Wolfgang Reitzle της Holcim. Θα οριστεί νέος διευθύνοντας σύμβουλος για το νεοσύστατο όμιλο που θα ανακοινωθεί όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, τον Ιούλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου