ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για την ελαιοκαλλιέργεια

ημερίδα-για-την-ελαιοκαλλιέργεια-561839

Ημερίδα ενημέρωσης για την Ορθή Διαχείριση του Ελαιώνα, που απευθύνεται σε ελαιοπαραγωγούς αλλά και ευαίσθητους στη διαχείριση του περιβάλλοντος πολιτών, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (πρώην αίθουσα ΚΕΓΕ) στην Αργαλαστή του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου «Εφαρμογή νέων καλλιεργητικών πρακτικών στην ελαιοκομία, με στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεων και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή» (oLIVECLIMA) από το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ.

Το έργο υλοποιείται με συγχρηματοδότηση 50% από το Πρόγραμμα LIFE+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 50% από ιδίους πόρους των εταίρων. Συμμετέχουν 10 εταίροι και συγκεκριμένα η Ανατολική Αναπτυξιακή Α.Ε. (συντονιστής του έργου), το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, το τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛ.Γ.Ο. – ΔΗΜΗΤΡΑ, το τμήμα Εδαφολογίας Αθηνών του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛ.Γ.Ο. – ΔΗΜΗΤΡΑ, το Πανεπιστήμιο Basilicata της Ιταλίας, η ΡΟΔΑΞ ΑΓΡΟ Ε.Π.Ε, η εταιρεία «Εκδόσεις Αγρότυπος Α.Ε.» και τρεις ομάδες ελαιοπαραγωγών: η ΕΑΣ Πεζών, η ΕΑΣ Μεραμβέλου και η ομάδα παραγωγών ΝΗΛΕΑΣ. Το έργο έχει διάρκεια πέντε έτη (2011 έως 2017).

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι βασικές ενέργειες του έργου και θα γίνει συζήτηση για τη δυνατότητα εφαρμογής τους στην περιοχή. Συντονιστής είναι ο καθηγητής Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Νάνος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου