ΤΟΠΙΚΑ

Προβολή ντοκιμαντέρ για το Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου

προβολή-ντοκιμαντέρ-για-το-συνεταιρι-561290

Δεκάδες μαθητές ξεναγήθηκαν χθες στην έκθεση, που κοσμεί τις εγκαταστάσεις της «Δήμητρας»

Τριακόσιοι πενήντα μαθητές των σχολείων της Νέας Αγχιάλου και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί βίωσαν ιστορίες προσφυγιάς και συνεργατικότητας για τον οίνο και το αμπέλι μέσα από τις μνήμες του Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν χθες στην έκθεση «Φέραμε στο κόρφο μας τα κλήματα» που σηματοδότησε το τριήμερο των επετειακών εκδηλώσεων και δράσεων για τα 100 χρόνια ιστορία του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα». Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην έκθεση που θα «φιλοξενηθεί» μέχρι τον Σεπτέμβριο στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού από τον υπεύθυνο σχεδίασης της έκθεσης δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη, μεταδιδακτορικό ερευνητή του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του Δ.Π.Θ.

Οι μαθητές παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ενας αιώνας συνεταιριστικής συναντίληψης και προσπάθειας: Από την Πομόριε της Βουλγαρίας στη Νέα Αγχίαλο της Μαγνησίας», τους περίμεναν δώρα, όπως και τους εκπαιδευτικούς τους.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Κίτσιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αθρόα συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι τιμούν, όπως είπε, την κληρονομιά των παππούδων τους. Παράλληλα αναφέρθηκε στη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης, επισημαίνοντας ότι «ήταν υποχρέωσή μας να τιμήσουμε τους πρώτους συνεταιριστές, χαράσσοντας τα ονόματά τους στο μνημείο που βρίσκεται στην είσοδο του Συνεταιρισμού» ενώ προσέθεσε ότι «είναι ιδιαίτερα τιμητική η αυριανή επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Επίσημη προβολή

Η δεύτερη εκδήλωση για το επετειακό τριήμερο πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 6 Απριλίου στις 19.30 στο χώρο εκδηλώσεων του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα». Πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ οι συνέταιροι, κάτοικοι της περιοχής και προσκεκλημένοι από όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο της έκθεσης «Φέραμε στο κόρφο μας τα κλήματα».

Στη συνέχεια στον χώρο εκδηλώσεων της οργάνωσης θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Ενας αιώνας συνεταιριστικής συναντίληψης και προσπάθειας: Από την Πομόριε της Βουλγαρίας στη Νέα Αγχίαλο της Μαγνησίας» στις 19.30. Στην εκδήλωση θα χαιρετήσει ο πρόεδρος της Οργάνωσης Ιωάννης Κίτσιος και θα παρέμβουν ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Κώστας Ντάνης καθώς και ο Αλέξανδρος Καπανιάρης που υπογράφει τα κείμενα και την έρευνα του ντοκιμαντέρ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου