ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Στα σχολεία
Μην παραξενευτείτε εάν δείτε τη Δευτέρα πρωί – πρωί στα σχολεία μαζεμένους γονείς, μιας και θα κάνουν προσπάθειες να μεταπείσουν τα παιδιά τους για να σταματήσουν τις καταλήψεις και να μπουν για μάθημα. Βέβαια και οι γονείς κατανοούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα τα παιδιά, όμως θεωρούν βασικότερο το μάθημα. Άντε να δούμε τι θα κάνουν, καθώς πολλοί από τους μαθητές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν, μπας και τους δώσει και κανένας σημασία.
Δ.Π

Κτήρια και άνθρωποι
Ακόμη και τα κτήρια είναι γερασμένα, αλλά τουλάχιστον αυτά δεν ανησυχούν για τη σύνταξή τους, όπως κάνει ο υπόλοιπος κόσμος. Αυτά και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να ανησυχούν για προβλήματα που βγαίνουν στα παλιά ιδίως κτήρια, ενώ οι νέοι θα πρέπει να ανησυχούν για την ασφάλισή τους και το μισθό τους και τα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίζουν καθημερινά. Πώς τα φέρνει έτσι η ζωή, να έχουμε φτάσει σε σημείο να παραλληλίζουμε τα κτήρια με τους ανθρώπους, αλλά γενικά η χώρα μας είναι γηρασμένη και κάτι πρέπει να γίνει επιτελούς γι’ αυτό.
Δ.Π

Στους δρόμους
Ηχηρές θα είναι οι κινητοποιήσεις των νέων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και γιατί σε λίγες ημέρες θα κλείσει ένας χρόνος από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που τον ξέχασαν πολλοί. Οι νέοι όμως δεν ξεχνούν τόσο εύκολα και θα δώσουν το δικό τους μήνυμα, μιας και η καθημερινότητά τους είναι δύσκολη και το μέλλον τους αβέβαιο…
Δ.Π

Ηρθαν οι γιορτές
Δεν το καταλάβαμε μάλλον, δεν βοηθάει και ο καιρός, αλλά ήρθαν οι γιορτές. Χθες λοιπόν ξεκίνησε και ο δήμος Βόλου να στολίζει την πόλη μας και γι’ αυτό από το πρωί οι τεχνικοί στήνανε το καθιερωμένο δέντρο με τα φωτάκια στην πλατεία Ελευθερίας!
Α.Φ.

Ναι… αλλά και όχι
Ενα μεγάλο ναι στο έργο της αξιοποίησης των νερών της Αγριάς φαίνεται να λέει ο επικεφαλής της μειοψηφίας Νίκος Στόϊκος, προβάλλοντας όμως και αντιρρήσεις. Συγκεκριμένα λοιπόν τονίζει πως είναι κάθετα αντίθετος στην κατασκευή του μέσω ΣΔΙΤ. «Κανείς ιδιώτης δεν επενδύει χωρίς να προσδοκά το κέρδος. Μια ΣΔΙΤ με σκοπό την εκμετάλλευση του έργου αποτελεί ξεπούλημα του φυσικού πλούτου της περιοχής μας, οδηγεί στην εμπορευματοποίηση ενός κοινωνικού αγαθού που είναι το νερό», έλεγε ο κ. Στόϊκος.
Α.Φ.

Και τα παιδιά στον αγώνα
Εκτός από τους κατοίκους της Χιλιαδούς που βγήκανε για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταφορά της Πυροσβεστικής, στο δρόμο βγήκανε και τα παιδιά, τα οποία δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια. Μοιράζανε ενημερωτικά φυλλάδια σε όποιον περνούσε, ενώ σταματούσαν και τα διερχόμενα αυτοκίνητα!
Α.Φ.

Και το κόμμα
Και οι κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στη διαβούλευση επί των νομοσχεδίων που προωθεί η Κυβέρνηση. Την αρχή έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, που φώναξε τους γραμματείς στην Αθήνα να τους ενημερώσει για το νομοσχέδιο περί προσλήψεων. Η συζήτηση, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γραμματέας της Μαγνησίας Γιώργος Φώτης, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και οι προτάσεις που κατατέθηκαν σοβαρές. Μακάρι, όπως τόνισε ο κ. Φώτης, αυτή η διαβούλευση να συνεχιστεί σε όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα λάβει η Κυβέρνηση… Για να δούμε…
Β.Κ

Περί διαβούλευσης
Επειδή πάντως η διαβούλευση είναι καλή, θα πρέπει να υπάρχει και ένας χρονικός προσδιορισμός. Πότε ξεκινά και πότε τελειώνει, διότι οι πολίτες περιμένουν και επί της ουσίας οι παρεμβάσεις να πάρουν σάρκα και οστά, όπερ σημαίνει περίοδος χάριτος τέλος. Και ήδη άρχισε να υπάρχει γκρίνια π.χ. για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού. Πρέπει το θέμα να λήξει, για να κινηθεί και αυτή η μηχανή…
Β.Κ

Καλό και κακό
Και θετικά και αρνητικά σχολίαζε την προσωρινή λύση που δόθηκε με τη Στέγη Ανηλίκων στο Βόλο η αντινομάρχης Ντία Βουβαλούδη και συγκεκριμένα την υπογραφή για τετράμηνες συμβάσεις προσωπικού.
Το θετικό ότι έστω και για τους επόμενους μήνες η Στέγη θα μπορέσει να ανοίξει και πάλι για τα ανήλικα παιδιά, αλλά από την άλλη ότι οι τέσσερις μήνες είναι μικρό χρονικό διάστημα και σύντομα θα βρει και πάλι εμπόδιο λειτουργίας.
Έστω και έτσι, πάντως, δίνεται ένα περιθώριο για την οριστική λύση του προβλήματος, μετά από ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν έγκαιρα και όχι στο παρά πέντε.
Β.Σ.

Σαν πολλές άλλες
Το σημερινό δημοσίευμα του «Τ» για τον συνταξιούχο, ο οποίος κινδύνευσε να χάσει κτήμα που είχε αποκτήσει με πολύ κόπο και οικονομίες από τα «δόντια» Τράπεζας, αντικατοπτρίζει πλήθος παρόμοιων περιπτώσεων δανειοληπτών και εγγυητών που έχουν πέσει στα γρανάζια του συστήματος. Είναι από τις αμέτρητες ιστορίες ανθρώπων που βρίσκουν τον μπελά τους χωρίς να το καταλάβουν. Και τρέχουν από γραφείο σε γραφείο και από υπηρεσία σε τράπεζα, μόνοι τους μέσα σε μια μεγάλη γραφειοκρατία, πολλούς νόμους και «παραθυράκια», μικρά γράμματα των τραπεζικών συμβάσεων και μεγάλα συμφέροντα, για να βρουν το δίκιο τους. Που δεν το βρίσκουν τελικά…
Β.Σ.

Σε συνεργάτιδα
Εντολή που περισσότερο έμοιαζε με εκπομπή SOS, όπως μέσα σε ένα μήνα έχει αποκωδικοποιήσει όλα τα πολεοδομικά και ιδιοκτησιακά προβλήματα, ήταν αυτή που δόθηκε από το Δήμαρχο σε έμπειρο σύμβουλο, παλαιότερα του Δήμου και νυν της ΔΕΥΑΜΒ, για το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο του Βόλου. Στις παραινέσεις του Δημάρχου προς τη συνεργάτιδά του ήταν ακόμη και η προτροπή του, όπως στο ίδιο χρονικό διάστημα τού έχει επιδώσει και το Σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης που θα πρέπει να εγκριθεί από την Πολιτεία.
Πώς το λέει ο λαός; Βρήκαμε παπά, ευκαιρία να θάψουμε πέντε – έξι…

Πολιτική βούληση
Οπως και να ’χει το θέμα του Ιστιοπλοϊκού Κέντρου, όπως μας έλεγε χθες έμπειρο στέλεχος της Αυτοδιοίκησης, όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση από την Πολιτεία.
Και εκεί, προσθέτουμε, θα δοκιμαστούν προθέσεις και προεκλογικές εξαγγελίες του σημερινού κυβερνώντος κόμματος.

Θέλουμε, αλλά
δεν μπορούμε…
…Πάντως αν κρίνω από την προχθεσινή απάντηση του Π. Γερουλάνου στην ερώτηση Μαρκάκη στη Βουλή, ήδη έχουν ξεκινήσει οι κυβερνητικές εκπτώσεις. Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για τον προαστιακό σιδηρόδρομο, είπε ο νέος ένοικος του ΥΠ.ΠΟ.
Σαν παραλλαγή της λογικής θέλουμε αλλά δεν μπορούμε, μου ακούγεται…

Ρευστότητα
Οι δηλώσεις δημοτικών συμβούλων που έγιναν μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης και σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με δημοσιογράφους του έντυπου Τύπου από δημοτικούς συμβούλους του Βόλου όπως «ο Δήμαρχος θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας από μηδενική βάση» ή «είναι νωρίς ακόμη για οποιαδήποτε συζήτηση», αποτυπώνουν ανάγλυφα το κλίμα που επικρατεί στην Ομάδα Πλειοψηφίας του Δήμου, αλλά και τη ρευστότητα ενόψει της εφαρμογής ή μη του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΙΙ από τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές…

Σαν τον Πανίκα…
…Και ενώ είναι κοινή η πεποίθηση ότι στο ενδεχόμενο συνένωσης και εφαρμογής του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΙΙ για την υποψηφιότητα στον ενιαίο Δήμο Βόλου θα δώσουν γερή μάχη τα πολιτικά… βουβάλια, μέσα στην αναταραχή ήλθε και ο τολμητίας Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, που επεφύλαξε στον εαυτό του ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Σαν την προσπάθεια του… Πανίκα που αγωνίζεται ασθμαίνων στην κούρσα για την αρχηγία της Ν.Δ. μου φαντάζει…

Πρόσκληση
για σύνθεση
…Πάντως επειδή η ζωή και η πολιτική δεν προχωρούν με υποθέσεις, κάποιοι άλλοι στη Νέα Ιωνία θεωρούν ότι οι εκλογές θα γίνουν με τον υφιστάμενο διοικητικό χάρτη και ετοιμάζονται να απευθύνουν μέσα στις επόμενες μέρες νέα πρόσκληση για σύγκλιση και σύνθεση ενός αυτοδιοικητικού σχήματος. Ένα σχήμα όπου οι προσωπικές φιλοδοξίες θα υποτάσσονται στην αξιοποίηση της τελευταίας ίσως ευκαιρίας που έχει η πόλη, προκειμένου να αναζητήσει μέσα από έναν πιο ασφαλή βηματισμό το αναπτυξιακό της μέλλον.
Οι έχοντες την πρωτοβουλία επισημαίνουν ότι ο εφησυχασμός και η αναμονή του νέου ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για τους ίδιους και ως σύμμαχοι για τη σημερινή Δημοτική Αρχή…

Οι οικοδομικές
γραμμές
…Στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας εξάλλου της περασμένης Δευτέρας παρουσιάστηκε και πάλι το ζήτημα με την οριοθέτηση των οικοδομικών γραμμών στην περιοχή των Προσφυγικών. Το θέμα μπορεί να αποσύρθηκε, αλλά οι εντυπώσεις για επιλεκτικές εγκρίσεις παραμένουν. Αυτός ήταν ο λόγος που ζήτησα να εγκριθεί, δήλωσε σχετικά ο Γιάννης Μολοχίδης, με άλλους ωστόσο να επιμένουν ότι άμεσα θα πρέπει να προχωρήσει σε έγκριση το Δημοτικό Συμβούλιο της μελέτης οριοθέτησης των οικοδομικών γραμμών σε όλη την περιοχή των Προσφυγικών, των Γερμανικών και στα Τζαμαλιώτικα και την οποία την έχουν εδώ και πολύ καιρό στα συρτάρια τους οι αρμόδιοι.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου