ΤΟΠΙΚΑ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι περιπτερούχοι

σε-αγωνιστική-ετοιμότητα-οι-περιπτερ-561231

Κοινή γραμμή δράσης με τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων αλλά και τους αντιπροσώπους εταιρειών που προμηθεύουν με διάφορα είδη τα περίπτερα, επιδιώκουν να δημιουργήσουν οι περιπτερούχοι του Αγωνιστικού Μετώπου (ΑΜΕΠΕΚΑ), ενάντια στα μέτρα που έρχονται να απομυζήσουν ακόμη και το πενιχρό μεροκάματο που βγάζουν.

Το παραπάνω ανακοίνωσαν χθες, σε συνέντευξη τύπου, που παραχωρήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, τα μέλη του ΑΜΕΠΕΚΑ, Τάκης Τριανταφυλλάκος και Παναγιώτης Κοκκόρης.

Το ραντεβού με τους αντιπροσώπους των προμηθευτικών εταιρειών έχει οριστεί για την ερχόμενη Κυριακή, ενώ οι περιπτερούχοι ετοιμάζονται να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα και με τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων ενάντια στο «χαράτσι» του Δήμου Βόλου, που αφορά στην επιβολή τελών κατάληψης πεζοδρομίου από τα κιόσκια και τα ψυγεία.

Παράλληλα με τα παραπάνω, οι περιπτερούχοι ζήτησαν από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αρ. Μπασδάνη, να μεσολαβήσει για την εξαίρεση των περιπτέρων από τον ΕΦΕΤ, ενώ προετοιμάζουν ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για το φορολογικό και τις συνέπειες που υπάρχουν στον κλάδο.

Από το ίδιο βήμα, οι περιπτερούχοι του ΑΜΕΠΕΚΑ, ζήτησαν το Δήμο Βόλου να πάρει πίσω την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την επιβολή τελών κατάληψης πεζοδρομίου στα περίπτερα και χαρακτήρισαν τη δημοτική αρχή «μακρύ χέρι» της Κυβέρνησης.

Πυρά εξαπέλυσαν και εναντίον του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Περιπτερούχων Μαγνησίας, που «αλλοίωσε το διεκδικητικό πλαίσιο που αποφάσισε η γενική συνέλευση, προτάσσοντας το αίτημα να παγώσουν για δύο χρόνια τα τέλη, αντί για την αναίρεση της απόφασης».

Τέλος, διέγνωσαν αγωνιστική διάθεση των περιπτερούχων και απηύθυναν εκ νέου κάλεσμα στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασιστούν δυναμικές κινητοποιήσεις του κλάδου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου