ΤΟΠΙΚΑ

Αποφασίζουν σήμερα οι διοικητικοί

αποφασίζουν-σήμερα-οι-διοικητικοί-561038

Νέα αναταραχή στη λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα, με τους διοικητικούς υπαλλήλους να βγαίνουν και πάλι στο προσκήνιο του αγώνα.

Στάσεις εργασίας ή συμμετοχή στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία τους, είναι το αγωνιστικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι για τους οποίους ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες συναδέλφων τους δεν έχει λήξει.

Σήμερα, στις 11 το πρωί, έχει προγραμματιστεί νέα γενική συνέλευση του Συλλόγου, προκειμένου να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσουν τις επόμενες ημέρες, με μοναδικό αίτημα την απόσυρση της ΚΥΑ για τη διαθεσιμότητα 33 διοικητικών υπαλλήλων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στο τραπέζι θα μπει και πρόταση ψηφίσματος του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σύμφωνα με το οποίο:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση επιχειρεί, στρέφοντας τον ένα ενάντια στον άλλο, να μας «σπάσει», να μας αποδιοργανώσει, να μας διαιρέσει, να μας στρέψει στην ανθρωποφαγία.

Είναι η προσφιλής της τακτική κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα και της απεργίας που διεξάγουμε όλοι μαζί λέγοντας ΟΧΙ στις απολύσεις, ΟΧΙ στην αργία συναδέλφων.

Αρχικά μας διαχώρισε σε εξαιρούμενους και μη, μετά σε «διαθέσιμους» και «καταργούμενους», στη συνέχεια σε απογραφέντες και μη, τώρα σε μετακινούμενους και απολυόμενους, η αυτοδίκαιη αργία μετατρέπεται δήθεν σε διαθεσιμότητα με 0 μόρια και μετακίνηση στο ΤΕΙ Λάρισας, αύριο σε δήθεν εξελισσόμενους σε ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ και «χαμένους», κ.α. Ο εμπαιγμός και η παρανομία δεν έχει τελειωμό.

– Να πάρουν πίσω τα μέτρα της διαθεσιμότητας και της κατάργησης κλάδων.

– Καμιά τιμωρία στους συναδέλφους που δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς και δεν απογράφησαν.

– Να καταργηθεί η ΚΥΑ.

– Οχι στην ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης.

– Τα Πανεπιστήμια δεν τα κλείνουν οι εργαζόμενοι, τα κλείνει η κυβέρνηση με την πολιτική της.

Ηρθε μάλλον η ώρα να (ξανα-)πάρει την απάντησή μας:

Αγώνας μέχρι να αποσυρθεί η ΚΥΑ».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου