ΤΟΠΙΚΑ

Αλωσε την Καστοριά

αλωσε-την-καστοριά-851206

Μετά την αποκατάσταση της ηρεμίας, ήρθε και το πρώτο διπλό. Η Νίκη χθες στην Καστοριά έσπασε το αρνητικό σερί που είχε στα εκτός έδρας παιχνίδια της και έφυγε με τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς που την έφεραν αισίως στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα του Βορείου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 78’ ο Μαυρουδής με κεφαλιά. Ο νεαρός είχε περάσει αλλαγή δώδεκα λεπτά νωρίτερα στη θέση του Παπαστεργίου και δικαίωσε και με το παραπάνω τον Χόρχε Μπάριος για την επιλογή του.
Γενικά πάντως από το χθεσινό παιχνίδι έλειψε το θέαμα και το ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ο Χόρχε Μπάριος επέλεξε τους έντεκα που είχαν αγωνιστεί και στο παιχνίδι με τον Φωκικό και δεν προχώρησε σε αλλαγές στο βασικό σχήμα. Την εστία υπερασπίστηκε ο Νάνι που είχε πολύ εύκολο απόγευμα κόντρα στους «γουναράδες», ενώ και οι τέσσερις της άμυνας, Σωτρίνης, Στάμος, Καριώτης και Καρακώστας, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα στο να κρατήσουν τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή τους. Στη μεσαία γραμμή παρατάχθηκαν Μάγγος και Μωϋσίδης, έχοντας στα άκρα τους Μπογκαντίνοφ και Παπαστεργίου, ενώ ο Γεωργιάδης αγωνίστηκε λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Σάντσεζ.
Η πρώτη καλή στιγμή για τη Νίκη έγινε μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Σάντσεζ με γυριστό σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Κοσμίδη, αλλά δεν τα κατάφερε με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Στο επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στην κερκίδα του γηπέδου της Καστοριάς δεν είδαν καλό ποδόσφαιρο. Η επόμενη επίσκεψη των κυανολεύκων στα καρέ της γηπεδούχου ομάδας έγινε 20 λεπτά μετά. Ο Σάντσεζ προσπάθησε να βρει τον Γεωργιάδη, αλλά παρενέβη χέρι αμυντικού. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η Νίκη όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό της, όμως της έλειπε η μεγάλη φάση μπροστά από την εστία του Κοσμίδη. Τα πολλά λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής από τους παίκτες και των δυο ομάδων ήταν το χαρακτηριστικό του πρώτου 45λεπτου. Ετσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα, με το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας να πετυχαίνεται ως προς το ήμισυ το σκοπό του, να καταφέρνει δηλαδή να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε για δείγμα ευκαιρία για γκολ.
Στην επανάληψη δεν άλλαξαν πολλά στο παιχνίδι. Η Νίκη πρόσεχε περισσότερο την άμυνα της, την ώρα που η Καστοριά εμφανιζόταν εντελώς ακίνδυνη για να δημιουργήσει προβλήματα. Ετσι η μπάλα παιζόταν περισσότερο στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Στο 50’ ο Κοσμίδης απομάκρυνε με τις γροθιές σουτ του Παπαστεργίου, ενώ πέντε λεπτά μετά ο πρώην κυανόλευκος Σπύρος Γκάγκας, δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή. Το σουτ ήταν καλό αλλά έφυγε άουτ.
Ο Χόρχε Μπάριος αποφάσισε να φρεσκάρει την επίθεσή του και πέρασε στο παιχνίδι τους Σαπαλίδη και Μαυρουδή. Η Νίκη μετά τις αλλαγές έδειξε περισσότερο διάθεση να πιέσει ψηλά και να φτάσει σε κάποιο τέρμα. Τελικά το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μαυρουδής με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Σαπαλίδη στο 78’.
Εικοσι πέντε φίλαθλοι της Νίκης απο το Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης» βρέθηκαν χθες στην Καστοριά και χειροκρότησαν τους παίκτες για τη νίκη τους. Αλλωστε ακόμα και αν η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν εντυπωσιακή, αυτό που μέτρησε είναι ότι οι κυανόλευκοι πήραν ένα σημαντικό τρίποντο μεγάλης βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
0 1
Σκόρερ: 78’ Μαυρουδής
Κίτρινες: Μπελίτσας, Γκάγκας, Σκέντος – Σωτρίνης, Μαυρουδής, Νάνι
Διαιτητής: Διώτης (Αιτωλοακαρνανίας)
Οι συνθέσεις:
ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Κοσμίδης, Μόσχου (82’ Στασινόπουλος), Παναγιωτίδης, Μήνος, Αθανασιάδης, Γκάγκας, Καλαφάτης, Παπαδόπουλος, Τζιώτζης, Μπελίτσας (63’ Μπάτζιος), Σκέντος (85’ Πετρόπουλος).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Νάνι, Καρυώτης, Καρακώστας, Σωτρίνης (51’ Μοράλες), Στάμος, Μάγγος, Μωυσίδης, Παπαστεργίου (66 Μαυρουδής), Μπογκατίνοφ, Γεωργιάδης (56’ Σαπαλίδης), Σάντσεζ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου