ΤΟΠΙΚΑ

Οτο εδώ, Οτο εκεί, ΟΤΟ στη Νότιο Αφρική!

οτο-εδώ-οτο-εκεί-οτο-στη-νότιο-αφρική-851206

Ο Οτο Ρεχάγκελ έβγαλε το «καπέλο» στους Ελληνες διεθνείς για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ. Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη 1-0 επί της Ουκρανίας στο Ντόνετσκ, ο Γερμανός τεχνικός ανέδειξε την δουλειά που γίνεται στην ομάδα, αλλά ήταν και γλαφυρός όταν ρωτήθηκε από Ουκρανό δημοσιογράφο για το αν η Ελλάδα θα «θυσιάσει» το θέαμα για το αποτέλεσμα και στην τελική φάση.
Θα παίξουμε ένα πάρα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο στο Μουντιάλ αν έχουμε τον Κακά, τον Ινιέστα, το Μέσι και τον Τσάβι στην ομάδα», ήταν το σχόλιο του Οτο.

Δευτερόλεπτα νωρίτερα, είχε «αποθεώσει» τους παίκτες: «Με την πρόκριση έγινε χαμός στα αποδυτήρια. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου για το πάθος και το καλό τους παιχνίδι. Οργώσαμε το γήπεδο, τρέξαμε. Για να έχεις επιτυχία πρέπει να δουλέψεις. Οι Ουκρανοί έκαναν πάρα πολύ καλούς συνδυασμούς αι δεν μπορούσαμε να το ανακόψουμε αυτό όπως το φανταζόμασταν, αλλά η στρατηγική μας ήταν έτσι και αλλιώς να παίξουμε με αντεπιθέσεις και μια αντεπίθεση μας βγήκε».

Παράλληλα, ανέδειξε τα προβλήματα: «Στις αναλύσεις που κάναμε, ξέραμε ότι οι Ουκρανοί στην έδρα τους δεν πετυχαίνουν πολλά γκολ και ας έχουν πρώτης κλάσεως επιθετικούς. Είχαμε προβλήματα εξαρχής, δεν είχαμε τέσσερις αμυντικογενείς παίκτες, ενώ νωρίς χάσαμε και τον Παπασταθόπουλο. Επιπλέον, στα τελευταία 10 λεπτά παίξαμε ουσιαστικά με 10 παίκτες».

Όταν ρωτήθηκε για το αν σε αυτή την ομάδα είναι πιο μεγάλη η ψυχή ή η ικανότητα απάντησε με το δικό του τρόπο: «Η ομάδα έχει αλλάξει πάρα πολύ, σήμερα υπήρχαν μόλις 3 παίκτες από το Euro του 2004, έχει αλλάξει σχεδόν ολοκληρωτικά η ομάδα».

Τέλος, για το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα βρεθεί σε Μουντιάλ, ξεκαθάρισε: «Το ότι θα πάω για πρώτη φορά στην καριέρα μου σε Μουντιάλ είναι δευτερεύων. Μόνο για τα παιδιά θέλω να μιλήσω».

«Γιορτινή ημέρα»

Στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν άπαντες στην Εθνική ομάδα για να έρθει η πρόκριση για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής στάθηκε με δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα, ο «χρυσός» σκόρερ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

«Είναι μια γιορτινή μέρα για όλο τον κόσμο», είπε αρχικά ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, για ν’ απαντήσει έπειτα σε ερώτηση για την τακτική που ακολούθησαν πως: «εγώ δεν θα μείνω σε αυτά, θα μείνω στην προσπάθεια όλων των τα παιδιών και όλης της αποστολής».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου