ΤΟΠΙΚΑ

Σύσφιγξη προσκοπικών δεσμών

σύσφιγξη-προσκοπικών-δεσμών-560693

Επίσκεψη του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας με αντιπροσωπεία εκπροσώπων από το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από το ΣΟΕΔ ο αντιπρόεδρος Θωμάς Ντιντιός και τα μέλη Ιωάννης Ξανθόπουλος, Ευάγγελος Καραθάνος και Χρήστος Σιανίδης και από την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας ο περιφερειακός έφορος Νικόλαος Κόρκας, ο έφορος Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Εφορείας Παναγιώτης Κορδάς,o έφορος Οικονομικών της Π.Κ.Δ.Θ. Κωνσταντίνος Νανούλης και ο αρχηγός του κατασκηνωτικού κέντρου Ελευθερία Κωνσταντίνος Λαμπρούλης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν οι δράσεις των δύο σωματείων καθώς και τα σημεία σύνδεσης ανάμεσά τους αλλά και οι τρόποι συνεργασίας στο μέλλον.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στοχεύει στη διαπαιδαγώγηση των νέων καθώς οι πρόσκοποι είναι πρεσβευτές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, ενώ έχουν συνάψει και υλοποιούν μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Περιβάλλοντος, με στόχο την πραγματοποίηση δράσεων και ενεργειών για την προστασία των δασών, την προώθηση της ανακύκλωσης και την ευαισθητοποίηση των νέων για θέματα προστασίας του δασικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου