ΛΑΡΙΣΑ

Η MENSA σε Λάρισα και Βόλο προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών

η-mensa-σε-λάρισα-και-βόλο-προς-αναζήτηση-τω-560466

Η Ελληνική MENSA στο πλαίσιο των σκοπών της για την αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας σε όλη την Ελλάδα, διεξάγει το επίσημο τεστ I.Q. για την εισαγωγή στη MENSA σε Λάρισα και Βόλο!

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και με ώρα έναρξης τις 7 το απόγευμα, στο Βόλο, το τεστ θα διεξαχθεί στο κτήριο Ματσάγγου του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών), οδός 28ης Οκτωβρίου 78.

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και με ώρα έναρξης 17:30, στη Λάρισα, το τεστ θα διεξαχθεί στο κτήριο Κατσίγρα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας (Τμήμα Ιατρικής-Αμφιθέατρο Κατσίγρα, 2οςόροφος), οδός Παπακυριαζή 22, Πλατεία Ταχυδρομείου. Με την ευγενή παραχώρηση των αιθουσών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το τεστ αφορά άτομα που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται εξουσιοδότηση από έναν γονέα ή κηδεμόνα. Δεν χρειάζεται προηγούμενη αίτηση, παρά μόνο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του υποψηφίου. Η αίτηση συμπληρώνεται επί τόπου.

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 (για φοιτητές, μαθητές και ανέργους (ΟΑΕΔ) 20 ).

Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Η MENSA είναι ο παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας. Ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα αριθμεί πάνω από 135.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας Εθνικές λέσχες ΜENSA σε 45 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100.

Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. – Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου