ΤΟΠΙΚΑ

Υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Υπηρεσία Πρασίνου στη Ν. Ιωνία

υποψήφιοι-της-λαϊκής-συσπείρωσης-σ-560439

Επίσκεψη πραγματοποίησαν στην Υπηρεσία Πρασίνου στη Ν. Ιωνία ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Αποστόλης Ριζόπουλος, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Καραγιάννης και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Εύη Καρυδάκη.

Σχετικά με την επίσκεψη σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής: “Οι εργαζόμενοι στο «πράσινο» εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι στην υπηρεσία το προσωπικό είναι ελάχιστο μπροστά στις αυξημένες ανάγκες περιποίησης και καθαριότητας των πάρκων. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, 15 συμβασιούχοι και 6 μόνιμοι εργαζόμενοι καθημερινά, με τα λιγοστά μέσα και υποδομές που έχουν, δίνουν αγώνα για να κρατήσουν όρθια τα 60 πάρκα που υπάρχουν στη δημοτική ενότητα Ν. Ιωνίας, ενώ η ίδια υπηρεσία πριν από χρόνια απασχολούσε 40 περίπου μόνιμους εργαζόμενους.

Ο Αποστόλης Ριζόπουλος στις συζητήσεις που έκανε με τους εργαζόμενους τόνισε ότι η κατάσταση αυτή, που επικρατεί και σε άλλες υπηρεσίες είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που συνέχισε να εφαρμόζει στους δήμους την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι αποτέλεσμα των περικοπών στα χρήματα που δίνονται στην τοπική διοίκηση και της επέκτασης των ελαστικών μορφών απασχόλησης και στους δήμους.

Κάλεσε του εργαζόμενους να σκεφτούν ποιοι είναι αυτοί που τους έχουν καταδικάσει να ζουν με ψίχουλα, να περιφέρονται ανάμεσα στην ανεργία και την υποαπασχόληση, τη στιγμή που οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό είναι μεγάλες σε όλες τις υπηρεσίες. Τους κάλεσε επίσης να σκεφτούν τις ευθύνες της δημοτικής αρχής Βόλου, που ανέχεται αυτήν την κατάσταση, που συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης. Πουθενά δεν ακούσαμε, ούτε στις προεκλογικές «μεγαλοστομίες» της, να ζητά την μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Όπως διεκδικούν οι κομμουνιστές δήμαρχοι και το ΚΚΕ, που και στη συνταγματική αναθεώρηση ζήτησε να καταργηθεί το άρθρο 103 του συντάγματος, για να ανοίξει ο δρόμος για την άμεση μονιμοποίηση όλων αυτών των εργαζομένων που βιώνουν την πολιτική ομηρία, τις απολύσεις, τον εργασιακό μεσαίωνα.

Την ίδια «σιγή ιχθύος» για το ζήτημα ακολουθούν και οι άλλοι υποψήφιοι! Το παίζουν δήθεν ανεξάρτητοι, αλλά δεν είναι! Συγκαλύπτουν τις ευθύνες των κομμάτων που τους στηρίζουν! Της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Όπως και ο υποψήφιος που πήρε το χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κ. Αποστολάκης, που πρέπει να απολογείται και κυρίως στους συνομηλίκους τους, στους νέους και στις νέες που δουλεύουν με 200 και 300 € το μήνα, που είναι άνεργοι, που παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, για όλη αυτήν την τραγική κατάσταση που έχει φέρει στις λαϊκές οικογένειες η πολιτική της κυβέρνησης του, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πλουσίων!

Η Εύη Καρυδάκη μίλησε για τους ταξικούς αγώνες, για το πώς μπορεί να ανακοπεί η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα. Θύμισε στους εργαζόμενους τις καθοριστικές παρεμβάσεις και της ΔΑΣ ΟΤΑ και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο δημοτικό συμβούλιο, που είχαν ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι τελικά να πάρουν τα χρήματα για το γάλα και τα μέσα προστασίας.

Ο Θόδωρος Καραγιάννης, που είναι και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, αναφέρθηκε στο ότι και η σημερινή κυβέρνηση δίνει «γη και ύδωρ» για τη στήριξη των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, μετατρέποντας ακόμη και τη χώρα μας σε μια απέραντη εγκληματική αμερικανονατοϊκή βάση, με επακόλουθο να γίνεται και η περιοχή μας μαγνήτης επιθέσεων. Κάλεσε ακόμη τους εργαζόμενους, που έχουν αποκτήσει αρκετά μεγάλη εμπειρία από τις πολιτικές εξελίξεις να μην ξεγελαστούν από τα νέα διλήμματα που βάζουν οι σημερινοί μονομάχοι ενόψει των εκλογών και να στηρίξουν το ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσει η δική τους φωνή”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου