ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση στην Ντόρα από το Βόλο

απάντηση-στην-ντόρα-από-το-βόλο-851206

Στο Βόλο σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Θεσσαλία. Θερμή υποδοχή τού επιφυλάσσουν οπαδοί και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού θα περιοδεύσει σε Αλμυρό και Βελεστίνο, θα επισκεφτεί την ΕΑΣ Βόλου και τη ΝΟΔΕ και στις 7.30 το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο Ξενία. Ο Αντώνης Σαμαράς περιοδεύει από χθες σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το γραφείο του όσον αφορά στη Μαγνησία, σήμερα στις 17.00 ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με φίλους και μέλη της Ν.Δ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, στις 17.45 είναι προγραμματισμένη επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Φερών στο Βελεστίνο και στις 18.30 επίσκεψη στα γραφεία ΕΒΟΛ. Στις 7 το απόγευμα θα επισκεφτεί τα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας και στις 7.30 θα μιλήσει σε μέλη και φίλους της Ν.Δ στο ξενοδοχείο Ξενία.
Το επιτελείο των στελεχών που υποστηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία του κόμματος στο Βόλο έχει αποδυθεί σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να προετοιμαστεί, όπως τονίζεται, σε οργανωτικό αλλά και πολιτικό επίπεδο όσο το δυνατόν καλύτερα η επίσκεψή του.
Στο «στρατόπεδο» των υποστηρικτών Σαμαρά επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία όσον αφορά στην τελική έκβαση της «εσωκομματικής κούρσας». Επισημαίνουν μάλιστα ότι όσο πιο πολλοί πολίτες προσέλθουν στις κάλπες, τόσο πιο κοντά στο στόχο θα φτάσει η προσπάθεια για την εκλογή του στην προεδρία. “Εάν η απήχηση που έχει ο Αντώνης” εκφραστεί και με μαζική προσέλευση στις κάλπες, θα έχουμε πρόεδρο από την πρώτη Κυριακή” επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους στελέχη του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υποστηρίζοντας ότι τα μηνύματα που έχουν είναι τα πλέον ενθαρρυντικά.
Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη Νέα Δημοκρατία της επόμενης μέρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα απευθύνει για μία ακόμη φορά κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που απείχαν από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές και δεν στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία να συμμετέχουν μαζικά στην διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου για να ενισχύσουν την επόμενη μέρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ παράλληλα θα αναφερθεί και στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και στις κυβερνητικές επιλογές για να ενισχύσει το προφίλ του ως «μελλοντικού αντιπάλου» του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Προετοιμασία εκλογών
Την ίδια ώρα στη ΝΟΔΕ έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί την επόμενη Κυριακή 29 Νοεμβρίου για την εκλογή του νέου προέδρου.
«Στη μάχη» θα ριχτούν περίπου 300 εθελοντές, που θα πρέπει να στελεχώσουν εφορευτικές επιτροπές στο Νομό Μαγνησίας αλλά και για τον χειρισμό του online συστήματος.
Το γεγονός ότι πρόκειται για μία πρωτόγνωρη διαδικασία για τα δεδομένα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί επιπλέον άγχος στους επιτελείς του κόμματος, που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα.
Στις επιτροπές απαραιτήτως θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των τριών υποψηφίων αρχηγών, όπως έχει αποφασίσει η Οργανωτική Επιτροπή, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή της ΟΝΝΕΔ για τη λειτουργία των Η/Υ που θα στηθούν σε όλες τις έδρες των καποδιστριακών Δήμων και στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου την ημέρα των εκλογών.
Στο διαδίκτυο εξάλλου έχει αναρτηθεί η φόρμα επαναβεβαίωσης μελών για όσους ενδιαφέρονται να τη συμπληρώσουν πριν από την Κυριακή, ώστε να την υποβάλουν χωρίς χρονοτριβή την ημέρα της ψηφοφορίας, για να μπορούν μετά να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Αιτήσεις επαναβεβαίωσης υπάρχουν επίσης στα γραφεία του κόμματος στο Βόλο, από όπου μπορούν να τις συμπληρώσουν όσοι ενδιαφέρονται.
Η ψηφοφορία την Κυριακή 29 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί, οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
Στο Βόλο, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου, θα στηθούν 10 κάλπες και 20 τερματικά προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες- μέλη που θα σπεύσουν να ψηφίσουν επιλέγοντας το νέο πρόεδρο του κόμματος. Στη Νέα Ιωνία θα στηθούν 2 κάλπες και 7 τερματικά στο δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, στον Αλμυρό θα στηθούν 2 κάλπες και 4 τερματικά στο Πολιτιστικό Κέντρο και στο Δήμο Βελεστίνου 2 κάλπες και τέσσερα τερματικά στο Πνευματικό Κέντρο. Εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν επίσης στις πρωτεύουσες όλων των άλλων καποδιστριακών ΟΤΑ και στις κοινότητες και σε ΚΕΠ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου