ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν σερφάρισμα στο διαδίκτυο από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

δωρεάν-σερφάρισμα-στο-διαδίκτυο-από-τ-559847

Σε λειτουργία από χθες το σύστημα wifi

Τέθηκε σε λειτουργία από χθες το πρωί, στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, το σύστημα ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (wi-fi), το οποίο καλύπτει το σύνολο των χώρων του Δικαστηρίου, καθώς και τον προαύλιο χώρο του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εγκατάσταση και η λειτουργία του δικτύου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και δαπάνες του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της καθημερινότητας και τη βελτίωση της άσκησης του λειτουργήματός των δικηγόρων, των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων. Με το εν λόγω σύστημα, ο κάθε ενδιαφερόμενος, προμηθευόμενος τον κωδικό από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου, θα έχει τη δυνατότητα στους χώρους αυτούς να συνδέεται δωρεάν στο διαδίκτυο μέσω του ηλεκτρονικού μέσου, το οποίο διαθέτει, να ενημερώνεται και να επικοινωνεί με ασφάλεια ανά πάσα στιγμή.

Ηλεκτρονικοί πίνακες

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα έχει συνταχθεί η προκήρυξη για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινάκων εντός του δικαστικού μεγάρου Βόλου, για την παρακολούθηση της προόδου των συνεδριάσεων του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Οπως τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης «πιλοτικά θα εφαρμοσθεί στις συνεδριάσεις του Τριμελούς και με την έναρξη του νέου Δικαστικού έτους, θα επεκταθεί και στο Μονομελές. Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες που θα προσέρχονται στο Δικαστικό Μέγαρο θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται διαρκώς για την πορεία των υποθέσεων, ανάλογα με το νούμερο της κάθε μίας, ενώ οι συνάδελφοι δικηγόροι, θα μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη, σε πραγματικό χρόνο, από τον υπολογιστή του γραφείου τους και μέσα από την ιστοσελίδα του Συλλόγου».

Εξετάσεις ασκούμενων δικηγόρων

Μεγάλες αλλαγές επέρχονται στις εξετάσεις ασκούμενων δικηγόρων, που άρχισαν την άσκησή τους από την 1η Ιανουαρίου 2014. Για τελευταία φορά, τον ερχόμενο Μάιο, οι ασκούμενοι δικηγόροι του Βόλου θα εξεταστούν με το παλιό σύστημα, ενώ όσοι συμπληρώνουν το απαραίτητο 18μηνο άσκησης τον ερχόμενο Ιούλιο και μετά, θα εξεταστούν με το νέο σύστημα.

Το παλαιό σύστημα προέβλεπε εξετάσεις γραπτές και προφορικές, ενώ πλέον θα γίνονται μόνο γραπτές. Επιπροσθέτως, στα εξεταζόμενα πέντε μαθήματα (Αστικό, Ποινική Δικονομία, Ποινικό, Πολιτική Δικονομία και Εμπορικό), προστίθενται ακόμα τέσσερα (Διοικητικό Δίκαιο, Διοικητική Δικονομία, Σύνταγμα της Ελλάδος και Κώδικας περί Δικηγόρων). Τέλος, τα θέματα των εξετάσεων θα είναι κοινά σε όλη τη χώρα, ενώ θα γίνονται σε ενιαίο εξεταστικό κέντρο, την ίδια ημέρα, πανελλαδικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου