ΤΟΠΙΚΑ

Εργατική πρωτομαγιά: Και μαζί… και χώρια τα συνδικάτα

εργατική-πρωτομαγιά-και-μαζί-και-χώ-559771

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις στο Βόλο παρά το κάλεσμα του Ε.Κ.Β. για ενωτικό εορτασμό

Παρά τη δημόσια παρότρυνση του προέδρου του Ε.Κ.Β. Θανάση Παπαδημόπουλου στη χθεσινή ολομέλεια για ενωτικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι εργάτες του Βόλου για μία ακόμη χρονιά διχάζονται.

Το Ε.Κ.Β. θα τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά στην Πλατεία Ελευθερίας με συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 το πρωί, ενώ μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει η πορεία και η κατάθεση στεφάνων στο σημείο θυσίας των καπνεργατών στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος και Αγ. Νικολάου.

Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας εξάλλου έχει ανακοινώσει ότι θα διοργανώσει τη δική του συγκέντρωση για να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά στις 10.30 στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

«Δεν φτάνει να λέμε κάθε φορά ότι οι θυσίες της εργατικής τάξης παραμένουν ζωντανές και μετά στην πράξη να κάνουμε ακριβώς τα αντίθετα. Εδώ δεν θα αναλύσουμε αυτά που υποτίθεται ότι μας χωρίζουν, αλλά αυτά που πρέπει να μας ενώσουν. Εδώ μέσα δεν θα παίξουμε το πολιτικό παιχνίδι κανενός κόμματος, αλλά θα κληθούμε να ανταποκριθούμε στις αγωνίες των ανέργων, των συναδέλφων που δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, των συναδέλφων που απολύονται, των συναδέλφων που συνθλίβονται και εκβιάζονται σε κάθε χώρο δουλειάς» τόνισε ο πρόεδρος του Ε.Κ.Β. Θαν. Παπαδημόπουλος στην εισήγησή του και κάλεσε όλες τις παρατάξεις σε ενωτικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Δεν πρέπει, σε καμιά περίπτωση και στο όνομα της διαφορετικότητας της πολιτικής μας αντίληψης, να ξαναπέσουμε στην παγίδα του αγωνιστικού κατακερματισμού. Δεν πρέπει να υποστείλουμε τη σημαία του ενωτικού αγώνα και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν ξεπεράσουμε, επιτέλους, τις διαχωριστικές μας γραμμές. Σήμερα, χωρίς καμιά διάθεση να φανώ περισσότερο από τον καθένα σας εδώ μέσα αγωνιστής, σας ζητώ να δώσουμε πραγματικό νόημα στην ιερότητα του αγωνιστικού συμβολισμού της Πρωτομαγιάς. Σας καλώ να πραγματοποιήσουμε μία συγκέντρωση, μία πορεία, μία απότιση τιμής στον τόπο που έπεσαν νεκροί οι πρωτοπόροι εργάτες στον Βόλο» συνέχισε ο κ. Παπαδημόπουλος.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτει το Ε.Κ.Β. ενόψει της Πρωτομαγιάς περιλαμβάνει πραγματικές συνδικαλιστικές ελευθερίες, συλλογική εκπροσώπηση και προστασία όλης της μισθωτής εργασίας χωρίς τείχη και διαχωρισμούς, στην πράξη και όχι στα λόγια, νομοθετική κύρωση των προεκλογικών υποσχέσεων για το Εργασιακό και το Ασφαλιστικό και με επαναφορά, στο ακέραιο του προ των μνημονίων Νομοθετικού πλαισίου, προστασίας των δικαιωμάτων που αφαιρέθηκαν, πάταξη της ανεργίας και για το σταμάτημα του σύγχρονου δουλεμπορίου Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων.

Τέλος το Ε.Κ.Β. καταδίκασε χθες το δράμα που εξελίσσεται στη Μεσόγειο, με τους χιλιάδες μετανάστες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου