ΤΟΠΙΚΑ

Ισχνή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γ.Ν.Β

ισχνή-η-συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στο-559566

Από την ισχνή -για το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας- συμμετοχή γιατρών και εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, χαρακτηρίστηκε η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το Νοσοκομείο Βόλου. Επόμενη προγραμματισμένη δράση των υγειονομικών φορέων έχει καθοριστεί για την ερχόμενη Τρίτη στις 5.30 το απόγευμα με συγκέντρωση στην Πλ. Αγίου Νικολάου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

(Φωτο: Ηλίας Καράτσαλος)

Εκπρόσωποι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, των νοσοκομειακών γιατρών που χθες πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας που επίσης είχαν 24ωρη απεργία και συνταξιούχοι έδωσαν το παρών στη διαμαρτυρία, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ, αλλά και σε όλες τις αποφάσεις του υπουργείου υγείας που αφορούν στις διαθεσιμότητες και όχι μόνο.

Με μικρή συμμετοχή γιατρών του ΕΟΠΥΥ, του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, νοσοκομειακών γιατρών και προσωπικού, καθώς και συνταξιουχικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις που έχει αναγγείλει το υπουργείο Υγείας στον ΕΟΠΥΥ και που υποστηρίζουν ότι έχουν στόχο την αποδόμηση και τη διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ματθαίος Δραμητινός, υπογράμμισε την ανάγκη οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν οι αλλαγές που προωθούνται αλλά και οι διαθεσιμότητες στο χώρο της υγείας και συνεχίζοντας τόνισε: «Θέλουν τον ΕΟΠΥΥ πολύ συρρικνωμένο, να μην έχει πρόσβαση ο ασθενής στην εξειδικευμένη γνώση και διαλύουν και τα ιδιωτικά ιατρεία με τις τρελές απαιτήσεις που έχουν από αυτά», ανέφερε. Τα μικρά εργαστήρια και ιατρεία βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς τους παίρνουν πίσω 50% από αυτά που έπρεπε να τους χρεώσουν, τόνισε και τα απέδωσε σε σχέδιο να κλείσουν τα μικρά μαγαζιά και οι δημόσιες δομές και να παραδώσουν την υγεία στα πιράνχας των μεγάλων συμφερόντων».

Από την πλευρά των νοσοκομειακών γιατρών ο πρόεδρος Ν. Χαυτούρας κατήγγειλε ότι μεθοδεύεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση στο χώρο της Υγείας και αναφέρθηκε στην κατάργηση του Κέντρου Μοριακού ελέγχου της Λάρισας το οποίο μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και όπως εκτίμησε σε λίγο «θα παραδοθεί στους ιδιώτες», επισημαίνοντας ότι «η εμπορευματοποίηση υγείας θα έχει ως αποτέλεσμα ο κόσμος να είναι αναγκασμένος να πληρώνει και τα ιδιωτικά κέντρα να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια».

Στο πλευρό των απεργών χθες βρέθηκε και αντιπροσωπεία των συνταξιουχικών οργανώσεων της περιοχής με τον πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας Γ. Ρούσσα να υπογραμμίζει πως: «το χτύπημα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, είναι το χτύπημα στους ίδιους τους συνταξιούχους που πρέπει να αντισταθούν σε όλα αυτά τα μέτρα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση και να παλέψουν για δωρεάν φάρμακα, να μην υπάρχει η εμπορευματοποίηση της υγείας, να καταργηθούν τα 5€ και 25€, ώστε να ζουν ανθρώπινα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου